Päivitetty 13.12.2020

Kodin saanut koira: KIRAM


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
13.12.2020
Anda Popescu on romanialainen eläinsuojelija, joka työskentelee eläintenhoitajana. Hän luotsaa Happy Dogs Moreni -yhdistystä, joka perustettiin vuonna 2004 järjestämään sterilointikampanjoita, jotka jatkuvat menestyksekkäästi edelleen. Vuodesta 2012 yhdistyksellä on ollut tarha löytökoirille Morenissa, noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Romanian pääkaupungista Bukarestista. Täysin lahjoitusvaroilla toimiva Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain hyvin siisti ja hyvin hoidettu. Siellä on tällä hetkellä noin 100 koiraa, mikä on varsin maltillinen määrä. Andalle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja.

Happy Dogs Morenin tarhalla elelee myös herttainen Kiram. Kiramin, joka päätyi tarhalle jo nuorena, on tarina romanialaisittain melko tavallinen: Kiram oli hylätty metsään, todennäköisesti se oli ajettu niin kauas pois kodistaan, että sillä ei olisi mahdollisuutta mitenkään löytää reittiä takaisin. Tällainen toimintatapa on hyvin yleistä ikävä kyllä, ja pääasiassa hylätyt koirat jäävät auton alle, ellei joku ehdi pelastaa niitä ennen sitä. Kiram oli onneksi onnekas ja sai turvapaikan.

Luonteeltaan Kiram on erittäin ystävällinen ja lempeä koira, sekä ihmisiä että muita koiria kohtaan. Kiram asustaa häkkiään yksin, kuten monet koirat Happy Dogs Morenissa, ja tulee hyvin toimeen viereisten häkkien asukkien kanssa. Kiram nauttii kun se pääsee juoksemaan muiden koirien kanssa tarhan ulkoilupihalle. Tulevassa kodissa voi olla ennestään koirakaveri Kiramille, mutta Kiram pärjännee ainoanakin koirana. Hyvä olisi, että tulevassa kodissa pystyttäisiin tarjoamaan Kiramille mahdollisuus juosta ainakin ajoittain vapaana, turvallisella, aidatulla alueella. Koska Kiram on elänyt tarhalla käytännössä koko ikänsä, on tärkeää että omistaja on sitoutunut tukemaan Kiramin mahdollisesti pitkääkin kotiutumista kärsivällisyydellä ja lempeydellä. Koiran elekielen tuntemus on eduksi.

Kiramilla on vuonna 2018t tehdyissä testeissä todetty dirofilaria immitis, eli sydänmato. Voit lukea lisää sydänmadosta täältä tai kysyä Kiramin yhteyshenkilöltä. Kiram saa tällä hetkellä kuukausittain lääkettä, joka estää sydänmadon leviämisen, ja Kiramille tullaan aloittamaan kaikki madot tappava, tehokas injektiohoito siinä vaiheessa, kun Kiram varataan omaan kotiin. Kiram voi tällä hetkellä hyvin eikä sillä ole kliinisiä oireita.

Kiram on noin 55 cm korkea ja painaa noin 25 kiloa.

Päivitykset
13.12.2020
Onni potkaisi Kiramia: koti löytyi Hollannista.

9.11.2020
Upea Kiram on nyt Kulkurien adoptio-ohjelmassa mukana etsimässä omaa kotiaan.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kiram saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kiram on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa