Päivitetty 13.12.2020

Kodin saanut koira: LAVINIA (Possupennut)


Syntymäaika: 2/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
12.12.2020

Carpen tarha lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, jonka rahoittaminen rahoitettiin pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran tarha, jossa koirista pidetään huolta ja mahdollisuuksien mukaan ne pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Tarhalla asuu koirien lisäksi romanialainen pariskunta, joka pitää koirista tarhalla hyvää huolta.

Possupennuiksi nimetyn 8 pennun pentueen alku elämälle ei ollut ruusuisimmasta päästä. Ne ovat syntyneet Bukarestiin, paikallisen talon yhteispihalle, missä asuu paljon erilaisia koiria. Siellä niiden emo sai jatkuvasti pentuja ja niistä suurin osa kuoli. Nyt vihdoin emo on kuitenkin saatu steriloitua ja tuoreimmat pennut saatiin pelastettua ja pääsivät Carpen tarhalle turvaan ja nyt myös etsimään omia kotejaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Lavinia ja sen sisarukset Pango, Roxana, Angica, Yoana, Mohan, Bonky ja Manuela ovat kaikki iloisia, aktiivisia ja suhteellisen reippaita pentuja. Ne asuivat pikkupentuina yhdessä Carpen tarhan edesmenneen possun Esmen aitauksessa, mistä myös Possupentue-nimike on peräisin. Ne tulivat hyvin toimeen keskenään ja viettivät päivänsä riehuen ja leikkien kuten pentujen kuuluu. Ihmisen kävellessä aitauksen ohi, pennut juoksivat innoissaan aidan viertä ja saattoivat haukahdella innostuksesta.

Nyt Lavinian kaikki seitsemän sisarusta ovat joko matkustaneet Suomeen omiin koteihinsa tai varattuina odottavat lähestyvää matkapäivää. Lavinia on sisaruksista ainoa, joka edelleen odottaa sitä täydellistä kotia ilmestyväksi. Lavinia on iloinen herkkusuu, joka rakastaa, kun tuttu ihminen saapuu paikalle namipussin kanssa. Sitä kuitenkin vielä jännittää vähän ihmisen kosketus ja käsittely ja joutuessaan syliin se yrittää rimpuilla pois. Onkin tärkeää, että Lavinian tuleva perhe on valmis totuttamaan Laviniaa käsittelyyn ja kosketukseen rauhalliseen tahtiin koiralähtöisin menetelmin.

Toisten koirien seurasta Lavinia nauttii ja se varmasti arvostaisi, mikäli sen tulevasta kodista löytyisi reipas ja leikkisä koirakaveri, joka voisi toimia roolimallina kotikoiran elämään totuttelussa. Laviniassa näkyy koiraporukassa pieniä pikkupäsmärin merkkejä, eli tämän prinsessan kaverin olisi hyvä olla pitkäpinnainen ja koirasosiaalinen. Lavinia ei räksytä tai ole kovin äänekäs tarhalla, vaan haukahtelee vain joskus innostuessaan. Lavinia ei myöskään ole ylienergisen oloinen, vaan se osaa hyvin myös rauhoittua lepäilemään aitauksessaan. Laviniasta saisi varmasti aivan ihanan, eloisan ja menevän kaverin aktiiviseen arkeen.

Lavinia painaa reilu 20 kiloa ja on noin 50 cm korkea.

Päivitykset

12.12.2020
Vihdoin koitti se päivä, kun myös Lavinia pääsi matkaamaan omaan kotiinsa Suomeen. Ihanaa loppuelämää Lavinialle ja perheelle!

16.11.2020
Vihdoin, pentueensa viimeisenä, myös Lavinia varattiin omaan kotiin!

12.10.2020
Possupentueen kaikki pennut ovat joko matkustaneet Suomeen omiin koteihinsa tai varattuina odottavat lähestyvää matkapäivää. Kaikki, paitsi Lavinia. Missä on upean, iloisen Lavinian oma, loppuelämän koti?

14.6.2020
Lavinia lisättiin Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotia.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Lavinia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lavinia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Lavinian yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.