Päivitetty 13.12.2020

Kodin saanut koira: ROXANA (Possupennut)


Syntymäaika: n. 2/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
31.10.2020

Carpen tarha lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, jonka rahoittaminen rahoitettiin pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran tarha, jossa koirista pidetään huolta ja mahdollisuuksien mukaan ne pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Possupennuiksi nimetyn 8 pennun pentueen alku elämälle ei ollut ruusuisimmasta päästä. Ne ovat syntyneet Bukarestiin, paikallisen talon yhteispihalle, missä asuu paljon erilaisia koiria. Siellä niiden emo sai jatkuvasti pentuja ja niistä suurin osa kuoli. Nyt vihdoin emo on kuitenkin saatu steriloitua ja tuoreimmat pennut saatiin pelastettua ja pääsivät Carpen tarhalle turvaan ja nyt myös etsimään omia kotejaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Roxana ja sen sisarukset Pango, Bonky, Angica, Yoana, LaviniaMohan ja Manuela ovat kaikki iloisia, aktiivisia ja suhteellisen reippaita pentuja. Ne asuvat nyt neljän kuukauden ikäisinä kaikki yhdessä Carpen tarhan edesmenneen possun Esmen aitauksessa, mistä myös Possupentue-nimike on peräisin. Ne tulevat hyvin toimeen keskenään ja viettävät päivänsä riehuen ja leikkien kuten pentujen kuuluu. Ihmisen kävellessä aitauksen ohi, pennut juoksevat innoissaan aidan viertä ja saattavat haukahdella innostuksesta.

Roxana on tämän pentuporukan ujopiimä. Roxana kyllä tulee ihmisten luokse ja ottaa herkkuja kädestä, mutta väistää kosketusta ja ihmisen lähetyessä Roxana mieluummin vetäytyy poispäin ihmisestä, kuin jää paikoilleen. Syliin Roxana jähmettyy, mutta elekieli kertoo, että Roxana olisi mieluusti aivan muualla, kuin ihmisen sylissä. Roxana on kuitenkin reipastunut hurjasti tarhalla ollessaan ja oikeanlaisessa kodissa Roxanasta kasvaisi aivan varmasti reipas nuori neitokainen. Olisi myös hyvä mikäli Roxanaa odottaisi reipas koirakaveri tulevassa kodissaan, sillä lajitoverista olisi varmasti huomattava apu kotiutumisen kannalta.

Pennut eivät myöskään ole ylienergisen oloisia, vaan osaavat hyvin myös rauhoittua lepäilemään aitauksessaan. Possupennut ovat kaikki nyt noin 45 cm korkeita ja painavat 13 kiloa. Niistä luultavasti tulee keskikokoisia, noin 20-kiloisia koiria.

Päivitykset

31.10.2020
Tänään koitti vihdoin se päivä, kun Roxana saapui omaan kotiinsa Suomeen.

11.9.2020
Roxana on varattu omaan kotiinsa.

25.6.2020
Roxana aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

______________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Roxana tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Roxana saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Roxana on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Roxanan yhteyshenkilönä toimii Kira Suomalainen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.