Kodin saanut koira: MOHAN (Possupennut)

Syntymäaika: 2/2020
Sukupuoli: uros
ei kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
10.10.2020

Carpen tarha lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, jonka rahoittaminen rahoitettiin pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran tarha, jossa koirista pidetään huolta ja mahdollisuuksien mukaan ne pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Tarhalla asuu koirien lisäksi suomalainen eläinsuojelija Veera, jonka ansiosta tarhan koirat saavat ihmisistä positiivisia kokemuksia ja joka huolehtii niiden tarpeista mahdollisimman hyvin.

Possupennuiksi nimetyn 8 pennun pentueen alku elämälle ei ollut ruusuisimmasta päästä. Ne ovat syntyneet Bukarestiin, paikallisen talon yhteispihalle, missä asuu paljon erilaisia koiria. Siellä niiden emo sai jatkuvasti pentuja ja niistä suurin osa kuoli. Nyt vihdoin emo on kuitenkin saatu steriloitua ja tuoreimmat pennut saatiin pelastettua ja pääsivät Carpen tarhalle turvaan ja nyt myös etsimään omia kotejaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mohan ja sen sisarukset Pango, Roxana, Angica, Yoana, Lavinia, Bonky ja Manuela ovat kaikki iloisia, aktiivisia ja suhteellisen reippaita pentuja. Ne asuvat nyt neljän kuukauden ikäisinä kaikki yhdessä Carpen tarhan edesmenneen possun Esmen aitauksessa, mistä myös Possupentue-nimike on peräisin. Ne tulevat hyvin toimeen keskenään ja viettävät päivänsä riehuen ja leikkien kuten pentujen kuuluu. Ihmisen kävellessä aitauksen ohi, pennut juoksevat innoissaan aidan viertä ja saattavat haukahdella innostuksesta.

Mohan on rauhallinen ja iloinen poju, joka tulee iloisesti häntä pystyssä moikkaamaan aitaukseen saapunutta ihmistä. Se syö innolla sille tarjotut herkut kädestä, mutta on vielä hiukan tottumaton kosketukseen ja väistää, kun käsi lähestyy. Vaikka sitä selvästi hiukan jännittää, se antaa kuitenkin hyvin käsitellä, kun ihminen lähestyy sitä rauhallisesti. Mohan on pennuista ensimmäisten joukossa vetäytymässä lepäilemään omaan rauhaan, kun alkuhulina on laantunut ja onkin pentueen rauhallisimmasta päästä. Mohan ei räksytä tai ole kovin äänekäs tarhalla, vaan haukahtelee vain joskus innostuessaan.

Toisten koirien seurasta Mohan selvästi kuitenkin nauttii ja se varmasti arvostaisi, mikäli sen tulevasta kodista löytyisi reipas ja leikkisä koirakaveri, joka voisi toimia roolimallina kotikoiran elämään totuttelussa. On myös tärkeää, että Mohanin tuleva perhe on valmis totuttamaan Mohania käsittelyyn ja kosketukseen rauhalliseen tahtiin koiralähtöisin menetelmin.

Possupennut ovat kaikki nyt noin 45 cm korkeita ja painavat 13 kiloa. Ne kasvanevat keskikokoisiksi, ehkäpä noin 20-kiloisiksi koiriksi.

Päivitykset

10.10.2020
Tänään se päivä vihdoin koitti: Mohan matkasi omaan kotiin! Onnea Mohan ja ihanaa loppuelämää!

24.7.2020
Mohan on tänään varattu ikiomaan kotiinsa!

14.6.2020
Mohan lisättiin Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotia.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Mohan tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Mohan saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mohan on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mohanin yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: