Päivitetty 19.09.2020

Kodin saanut koira: ANGICA (Possupennut) (nyk. Aida)


Syntymäaika: 02/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja taustaa:

17.6.2020

Carpen tarha lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, jonka rahoittaminen rahoitettiin pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran tarha, jossa koirista pidetään huolta ja mahdollisuuksien mukaan ne pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Tarhalla asuu koirien lisäksi suomalainen eläinsuojelija Veera, jonka ansiosta tarhan koirat saavat ihmisistä positiivisia kokemuksia ja joka huolehtii niiden tarpeista mahdollisimman hyvin.

Possupennuiksi nimetyn 8 pennun pentueen alku elämälle ei ollut ruusuisimmasta päästä. Ne ovat syntyneet Bukarestiin, paikallisen talon yhteispihalle, missä asuu paljon erilaisia koiria. Siellä niiden emo sai jatkuvasti pentuja ja niistä suurin osa kuoli. Nyt vihdoin emo on kuitenkin saatu steriloitua ja tuoreimmat pennut saatiin pelastettua ja pääsivät Carpen tarhalle turvaan ja nyt myös etsimään omia kotejaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Angica ja sen sisarukset PangoRoxana, Yoana, Bonky, LaviniaMohan ja Manuela ovat kaikki iloisia, aktiivisia ja suhteellisen reippaita pentuja. Ne asuvat nyt neljän kuukauden ikäisinä kaikki yhdessä Carpen tarhan edesmenneen possun Esmen aitauksessa, mistä myös Possupentue-nimike on peräisin. Ne tulevat hyvin toimeen keskenään ja viettävät päivänsä riehuen ja leikkien kuten pentujen kuuluu. Ihmisen kävellessä aitauksen ohi, pennut juoksevat innoissaan aidan viertä ja saattavat haukahdella innostuksesta.

Kaunis pystykorvainen Angica on reipas ja iloinen peruspentu. Hän pitää kovasti ihmisen huomiosta ja rapsutuksista. Hänestä varmasti saisikin upean lenkkikaverin jonka kanssa illalla käperrytään sohvalle siliteltäväksi. Muiden pentujen kanssa Angica on sopuisa ja leikkisä. Angica ei räksytä tai ole kovin äänekäs tarhalla, haukahtelee vain joskus innostuessaan.

Pennut eivät myöskään ole ylienergisen oloisia, vaan osaavat hyvin myös rauhoittua lepäilemään aitauksessaan. Possupennut ovat kaikki nyt noin 45 cm korkeita ja painavat 13 kiloa. Niistä luultavasti tulee keskikokoisia, noin 20-kiloisia koiria.

Päivitykset

19.9.2020

Angica matkasi pitkän matkan Romaniasta Suomeen ja tapasi tänään ensi kertaa sen ikioman perheen ja sai samalla uuden kauniin nimen; Aida. Onnea Aida ja perhe <3

17.6.2020
Joidenkin koirien koti löytyy jo ennen kuin sitä oikein edes ehti alkaa etsimään. Angica ei ehtinyt sivuille asti kotia etsimään, ennen kuin hänen ja perheen tiet kohtasivat ja Angica lisättiinkin sivuille suoraan varattuna koirana <3.

——————————————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Angica tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Angica saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Angica on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.