Päivitetty 06.07.2020

Kodin saanut koira: PAVE


Syntymäaika: 1/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
4.7.2020

Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa eli ongelma on käsittämättömän suuri. Se on tulosta kaupungistumista edistäneistä poliittisista päätöksistä yhdistyneenä muun muassa suuriin yhteiskunnallisiin eroihin ja köyhyyteen sekä tästä kumpuaviin asenteisiin, joiden mukaan lemmikkieläimillä ei ole sellaista arvoa, johon me nykyisessä suomalaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet. Romaniassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat muuttaa asioita ja tekevät paljon työtä muutoksen hyväksi, mutta asenteet muuttuvat hitaasti. M.G. Rescue on romanialaisen eläinlääkäri ja -suojelija Mihai Grigorien perustama taho. Tarha sijaitsee Bulbucata-Stalpu -alueella, noin 30 km Bukarestin ulkopuolella. Tontti on rauhallisella alueella ja tarjoaa suojaa koirille, muutamalle lehmälle, hevoselle, lampaalle, vuohelle, possulle, erilaiselle linnulle sekä kaneille ja kissoille. Mihailin tavoite on myös tulevaisuudessa tehdä valistustyötä koululaisten parissa kertoen vastuullisesta eläintenpidosta ja -hoidosta.

Marraskuussa 2019 Mihai vieraili Mihailestin kunnallisella tarhalla, josta hänen oli tarkoitus hakea pois eräs tietty koira. Sattuman kautta mukaan tarttui myös kaksi pientä urosta, Pave ja Pepe Wilberi. Niiden taustasta ei siis tiedetä muuta, kuin että ne kadulta ovat päätyneet rankkureiden käsiin ja sitä kautta kunnalliselle koiratarhalle. Nyt ne asuvat M.G. Rescuen tarhalla.

Pave on reippaan ja elämäniloisen oloinen nuori koira, joka rakastaa ihmisiä. Se tykkää rapsutuksista ja ihmisen huomiosta, mutta sillä on niin kovasti energiaa ja vauhtia, ettei malta jäädä aloilleen ihmisen luokse kovin pitkäksi aikaa. Pave ei kuitenkaan arastele ihmisen kosketusta ollenkaan.

Pave ja Pepe Wilberi eivät ole mitään ylimpiä ystävyksiä, vaan poikien välillä on selkeästi kismaa. Tämän vuoksi Pavea ei sijoiteta kotiin, missä ennestään on toinen uroskoira. Narttukoirien seura Pavelle kyllä kelpaa, mutta Pave menisi varmasti myös ainoana koirana.

Kulkurien tammikuussa tarhalla vierailleet aktiivit kuvailevat Pavea “kunnon pikakiituriksi”. Paven päästessa vapaaksi tarhan pihalla se pomppii gasellin lailla ruokihossa ja juoksee tuhatta ja sataa eteenpäin. Kuka tietää, ehkä tässä on tuleva Suomen agilitymestari? Suurin kriteeri Paven tulevan kodin valinnassa onkin, että Pavelle mahdollistetaan paljon liikuntaa ja aktivointia, esimerkiksi jonkin koiraharrastuksen muodossa.

Pave on rakenteeltaan siro ja hoikka ja on noin 45 cm korkea ja painaa noin 12 kiloa. Pavella on myös sympaattinen alapurenta.

Päivitykset

4.7.2020
Pave saapui tänään vihdoin oman perheensä luokse Suomeen Kulkurien ensimmäisen maantiekuljetuksen kyydissä. Ihanaa loppuelämää pieni pikakiituri-Pave!

3.4.2020
Vihdoin Paven onni kääntyi! Pave varattiin tänään omaan kotiin!

28.1.2020
Pave-gaselli loikki Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Pave saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pave on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Paven yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.