Päivitetty 08.08.2020

Kodin saanut koira: PEPE WILBERI (nyk. Heikki)


Syntymäaika: n. 2013-2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romania (M. G. Rescue)
kastroitu


Perustiedot ja tausta

24.1.2020
M. G. Rescue on romanialaisen eläinlääkäri ja -suojelijan Mihai Grigorien perustama tarha, jonka huostassa on useita erilaisia eläimiä. Mihai on toiminut kodittomien eläinten kanssa pitkään ja tehnyt yhteistyötä Kulkureille tuttujen tahojen, kuten OneVetin, Carmen Mandescun ja Alina Murgun kanssa. Kulkurit ovat jo pidempään auttaneet Mihaita koirien adoptioiden saralla, mutta vuonna 2017 yhteistyö laajeni myös sterilointeihin.

Muutama kuukausi sitten Mihai vieraili Mihailestin kunnallisella tarhalla, josta hänen oli tarkoitus hakea eräs koira pois. Sattuman kautta mukaan tarttui myös pieni uros nimeltään Pepe. Pepe on n. 6-vuotias, näpsäkän kokoinen pötkylä, joka asuu M. G. Rescuen tarhalla neljän pennun kanssa samassa häkissä. Pepe on sopeutunut vallan mainiosti isän rooliin ja sen hermot ovat rautaiset villin pentulauman keskellä. Isoihin koiriin Pepe suhtautuu joskus pomottaen. Vaikka fyysistä kokoa ei Pepellä kauheasti ole, henkistä on sitäkin enemmän! Tarpeen tullen Pepe kyllä pitää puolensa.

Ihmisiin Pepe suhtautuu vallan avoimesti. Häntä heiluu koko ajan ja Pepe vaikuttaa hyvin sosiaaliselta ja reippaalta. Käsittelytoimet ovat Pepellä täysin ok, jopa hampaita saa tutkailla, vaikka se ei sitä mukavinta puuhaa olekaan. Pepe on iloisen aktiivinen, mutta ei kuitenkaan sähellä turhaa. Tarhan tontille vapaaksi päästessään Pepe nauttii suuresti päästessään juoksemaan ja tarkistamaan hajuja.

Pepe sopeutuisi varmasti elämään ainoana koirana, mutta ei hän laittaisi pahakseen, jos uudessa kodissa olisi sirpakka pimatsu odottamassa.

Kooltaan Pepe on n. 30 cm korkea ja painaa arviolta 6 kg. Pepen oikea silmä on hieman himmeä, mutta tämä ei ole Pepen menoa mitenkään haitannut.

Päivitykset
8.8.2020
Pepe Wilberi on matkustanut tänään kotiin oman perheensä luokse. Uuden elämän aluksi hän sai myös uuden hienon nimen, Heikki. Onnea yhteiseen tulevaisuuteen Heikki ja perhe!

19.2.2020
Iloinen Pepe saa tänään hyviä uutisia! Pepe on varattu ja sitä odotetaan kovasti jo kotiin.

25.1.2020
Pepe Wilberi astui mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.
________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Pepe Wilberi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pepe Wilberi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Pepe Wilberin yhteyshenkilönä toimii: Mari Jokinen

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.