Päivitetty 04.07.2020

Kodin saanut koira: PETRONELLA (nyk. Blondi)


Syntymäaika: 12/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
steriloitu


Perustiedot ja tausta

23.1.2020
Anda Popescu on romanialainen eläinsuojelija, joka työskentelee eläintenhoitajana. Hän luotsaa Happy Dogs Moreni -yhdistystä, joka perustettiin vuonna 2004 järjestämään sterilointikampanjoita, jotka jatkuvat menestyksekkäästi edelleen. Vuodesta 2012 yhdistyksellä on ollut tarha löytökoirille Morenissa, noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Romanian pääkaupungista Bukarestista. Täysin lahjoitusvaroilla toimiva Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain hyvin siisti ja hyvin hoidettu. Siellä on tällä hetkellä noin 100 koiraa, mikä on varsin maltillinen määrä. Andalle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja.

Yksi Andan suojateista on ihastuttava Petronella. Petronella päätyi tarhalle pentunsa kanssa vuonna 2019, kun tarhan työntekijä oli nähnyt kadulla asuvan Petronellan sairastavan penikkatautia, ja selvinneen siitä. Penikkatauti on virustauti, joka vaikuttaa hampaiden kiilteen kehittymiseen ja sairastetun penikkataudin vuoksi Petronellan hampaat ovatkin “puikulamaiset”. Petronellan olemusta voisi kuvailla sanalla “pötkylä”. Se on  paimenkoiramainen, mutta lyhyiden jalkojensa vuoksi omintakeinen matala makkara. Petronella on lisäksi melko tuhdissa kunnossa. Huolimatta pulleasta olomuodostaan Petronellaa ei Kulkurien aktiivien vieraillessa kiinnosta juurikaan tarjolla olevat namit, vaan sitä kiinnostaa tutkia tulijat perinpohjin nuuhkimalla. Petronella saattaisi tulevassa kodissaan nauttia jostain haisteluharrastuksesta, kuten nose workista! Petronella suhtautuu ihmisiin avoimesti ja innostuneesti, se haistelee häntä heiluen vierailijat ja heittäytyy sitten rapsutettavaksi. Innostuessaan se hammastelee käsiä pentumaisesti, mutta hellästi. Petronella reagoi muiden koirien haukkumiseen yhtymällä itsekin kuoroon, mutta lopettaa nopeasti. Aivan ihana ja valloittava, huumorintajuinen tyyppi! Petronella asuu yksin omassa häkissään, mutta tulee toimeen esimerkiksi vierushäkin koirien kanssa.

Petronella on noin 40 cm korkea ja painaa noin 20 kiloa. Petronellalle tekisi hyvää pudottaa hieman painoa ja tulevan kodin on tärkeää pitää silmällä, että Petronellan paino pysyy kohtuudessa myös oman kodin herkkupatojen äärellä, jotta sen pikkujalat eivät kuormitu liikaa.

Päivitykset
4.7.2020
Vihdoinkin pitkä odotus on päättynyt: Petronella on saapunut kotiin. Uuden elämän myötä myös nimi vaihtui ja Petronella tunnetaan tästä lähin nimellä Blondi. Paljon onnea Blondin ja perheen yhteiselle taipaleelle. <3

30.3.2020
Hyviä uutisia Petronellalle, Happy Dogs Morenin pienelle, pötkylänmalliselle koiraneidille: Sinua odottaa oma rakastava koti Suomessa. Nyt toivomme, että tilanne maailmassa tasaantuu pian ja kaunis Petronella pääsee matkustamaan perheensä luokse.

23.1.2020
Valloittavan Petronella aloitti ikioman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Petronellan pentu on jo löytänyt oman kotinsa, joten nyt olisi Petronellan vuoro.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Petronella saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Petronella on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa