Päivitetty 14.12.2019

Enkelikoira: LINUS


Syntymäaika: 08/2012
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
Kastroitu

Perustiedot ja tausta
18.3.2018
Linus on löydetty syksyllä 2013 kadulta ja pelastettu rankkureilta turvaan Happy Dogs Morenin tarhalle.  Silloin syyskuussa vuonna 2013 Romaniassa tapettiin kymmeniätuhansia koiria niin kutsutun “tappolain” myötä, Linus oli todella onnekas päästessään tarhalle.

Happy Dogs Moreni-löytökoiratarha sijaitsee Morenissa, noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista.  Tarhalla asuu noin 100 koiraa, joiden olot ovat moniin muihin yksityisiinkin tarhoihin verrattuna varsin hyvät. Koirat pääsevät päivittäin ulkoilemaan vapaana tarhan ulkoilupihalle. Kaikkia tarhalla asuvia koiria on mahdollista testata, kuinka suhtautuvat lapsiin ja kissoihin.

Linus asuu samassa häkissä Denalin kanssa.  Ne nauttivat selvästi toistensa seurasta. Kaksikosta Linus on reippaampi, antaa tukea ja turvaa Denalille. Linus on leikkisä ja iloinen, tasapainoinen kiva koira. Vierailijoihin tulee rohkeasti tutustumaan, pitää saamastaan huomiosta mutta osaa vetäytyä myös omaan rauhaansa. Linus ei ole mitenkään ylienerginen vaan sopivan aktiivinen. Toisten koirien kanssa Linus tulee tarhalla mainiosti toimeen, myös toisten urosten kanssa.

Linuksesta saa kivan perheenjäsenen ja lenkkikaverin.

Linuksella lisänä somaan ulkomuotoonsa tuplakannukset.  Säkäkorkeus on alle 50 cm ja paino noin 15 kg.

Päivitykset

11.12.2019

Linus ei ehtinyt kotiin, vaan aikansa loppui liian varhain.  Linus löydettiin aamulla häkistään kuolleena. Lämmin osanottomme Linusta odottaneelle perheelle.

16.11.2019

Linus on varattu.

26.5.2019

Kulkurien aktiivit kävivät tarhalla toukokuussa.  Linus, joka on hieman Denalia pienempi, jännitti hieman vierailijoita.  Linus tukeutui Denaliin, ja tuli tutustumaan vierailijoihin.  Söi nameja mielellään, mutta väisti hieman kosketusta.  Ei kuitenkaan poistunut vieraiden luota.  Reipastuisi varmasti erilaisessa, rauhallisemmassa ympäristössä.  Kesken Kulkurien aktiivien vierailun, tuli ronskiotteinen työmies häkkiin ja antoi koirille ruokaa.  Kaksikko söi ruokansa sopuisasti yhdessä.

10.10.2018,

Linuksen kuulumisia tarhalta. Linus on energinen aktiivinen koira.  Nuuskuttelee paljon, koti jossa pääsee reippaille lenkeille ja metsään ulkoilemaan, olisi varmasti sopiva.
Aikansa kun on touhottanut, tulee moikkaamaan vieraita ja jää ystävällisenä rapsuteltavaksi.
_______________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Linus saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Linus on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.
Tutustuthan ennen yhteydenottoa sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, luovutussopimukseen, adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin. 

Linuksen yhteyshenkilö on  Sari Laavi

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.