Päivitetty 22.02.2020

Kodin saanut koira: DENALI


Syntymäaika: 12/2015
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
Steriloitu

Perustiedot ja tausta
18.3.2018
Denali on ollut Happy Dogs Morenin löytökoiratarhalla melkein koko tähänastisen elämänsä, jouduttuaan pienenä pentuna hylättynä kadulle.  Happy Dogs Moreni-löytökoiratarha sijaitsee Morenissa, noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista.  Tarhalla asuu noin 100 koiraa, joiden olot ovat moniin muihin yksityisiinkin tarhoihin verrattuna varsin hyvät. Koirat pääsevät päivittäin ulkoilemaan vapaana tarhan ulkoilupihalle. Kaikkia tarhalla asuvia koiria on mahdollista testata, kuinka suhtautuvat lapsiin ja kissoihin.

Samassa häkissä Denalin kanssa asui Linus.  Ne viihtyivät todella hyvin yhdessä.  Denali on hieman epävarmempi, tukeutui reippaampaan Linukseen. Uteliaisuus vie pienen harkinnan jälkeen voiton, ja Denali lähestyy vieraitakin ihmisiä, arka ei siis kuitenkaan ole. Luonteeltaan Denali on hyvin ystävällinen ja tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa.

Aktiivisena nuorena koirana tarvitsee Denali tulevassa omassa kodissaan säännöllistä liikuntaa ja aktivointia.  Kodissa pitäisi myös osata antaa Denalille aikaa tottua uusiin asioihin.  Reipas koirakaveri voisi olla hyväksi Denalille jatkossakin.

Denalin säkäkorkeus on 50 cm ja paino noin 22 kg.

Päivitykset

15.2.2020

Denali saapui onnellisesti omaan kotiin.

22.12.2019

Vuosien odotuksen jälkeen suloinen Denali on vihdoin pääsemässä omaan kotiin.

26.5.2019

Kulkurien aktiivit kävivät tarhalla toukokuussa.  Denali ja Linus ottivat vierailijat innoissaan vastaan.  Denalia saa rapsuttaa, ja syö mielellään nameja.  Kesken aktiivien vierailun, saapui häkkiin ronskiotteinen työmies ja koirat hieman hämmentyivät.  Työntekijä antoi koirille ruokaa, Denali ja Linus syövät sopuisasti ja rennon oloisesti yhdessä.
10.10.2018

Denalin kuulumisia tarhalta.  Kun Denalia mentiin katsomaan, kierteli paljon omilla menoillaan touhotti.  Tulee toimeen kaikkien koirien kanssa,  välttää konflikteja. Saattaa jäädä helposti toisten koirien varjoon.
Ei paljon käynyt vieraita moikkaamassa, mutta ei pelännyt.

_______________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Denali saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Denali on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.
Tutustuthan ennen yhteydenottoa sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, luovutussopimukseen, adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Denalin yhteyshenkilö on Sari Laavi

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.