Päivitetty 04.10.2014

Enkelikoira: LONELY LADYLONELY LADY

* narttu

* n. 12 v.

* Romaniassa

 

 

 

 

05.10.2013

Ladyn tarina kosketti eläinten ystäviä laajalti ympäri Eurooppaa muutama viikko sitten, kun romanialainen animalzoo.ro-sivusto kirjoitti artikkelin koirasta, joka kävi säännöllisesti koittamassa tassullaan entisen kotinsa porttia vain todetakseen, ettei se enää koskaan sille aukea.

Lady on yksi surullinen esimerkki siitä, miten romanialaisesta kotikoirasta tulee yhdessä hetkessä katukoira. Yli kymmenen vuoden ajan Lady asui yhdessä perheensä kanssa Bukarestissa. Elämä muuttui, vanhemmat erosivat ja muuttivat tahoilleen, ja Lady jätettiin yksin vanhaan asuinpaikkaan. Talossa olleet vuokralaiset ja naapuruston ihmiset ruokkivat sitä. Yli vuoden ajan sen on kerrottu nukkuneen entisen kotitalonsa ovella odottaen isäntäväkeään, joka ei koskaan palaa.

Heinäkuussa talon ostanut uusi omistaja irtisanoi vuokralaiset ja päätti purkaa talon uuden rakennuksen tieltä. Tontin ympärille pystytettiin aita, ja Lady heitettiin kadulle. Ketään ei kiinnostanut vanhan koiran kohtalo. Siitä saakka se on elänyt kadulla liikenteen, ihmisten ja rankkureiden armoilla. Naapurit katsoivat, miten päivästä toiseen tämä lempeä ja ystävällinen koira istui ja itki vanhan kotinsa edustalla välillä kokeillen tassulla porttia paikkaan, jossa se on viettänyt vuosikymmenen elämästään. Portti ei enää avaudu.

Mekin murehdimme Ladyn kohtaloa, ja otimme yhteyttä Animalzoohon, josta kerrottiin Ladyn päässeen turvaan. Mihin turvaan, sitä he eivät osanneet sanoa. Pari päivää takaperin tämä kuitenkin valkeni meille, kun luottoyhteistyökumppanimme Anda Murgu kertoi Ladyn olevan hänen luonaan ja toivovansa omaa kotia Suomesta! Mikä onni!

Anda oli järjestänyt Ladyn pois entisiltä kulmiltaan pari, kolme viikkoa sitten ja vienyt turvaan ystävänsä Chiritan paddockiin. Koska Lady ei ollut sopeutunut tarhalle, vaan oli stressaantunut ja itkeskeli, Anda haki Ladyn kotiinsa. Nyt rouva on tyytyväinen, kun saa elää sisällä yhdessä Andan kanssa.

Anda kertoo, että Lady älykäs, tottelevainen ja sosiaalinen. Se on todella laihassa kunnossa, ja kaipaisi vahvistusta vanhaan varteensa. Koska Ladylla on jo paljon ikää, sen näkö ja kuulo ovat vähän heikot ja se kävelee varovaisuuttaan hieman töksähdellen. Se on kuitenkin valtavan suloinen ja ystävällinen, ja tulee hienosti toimeen muiden koirien ja kissojen kanssa. Päivitämme tänne Ladyn strategiset mitat, kun saamme ne tietoomme.

Lady etsii rauhallista eläkekotia, jossa sitä rakastettaisiin ja hoidettaisiin huolella. Tällä hetkellä rouva vaikuttaa terveeltä, mutta kodin tulee varautua vanhuuden vaivoihin ja niiden hoitamiseen ja kustannuksiin.

Jos olet kanssamme samaa mieltä, että Lady ansaitsee rakastavan kodin loppuelämäkseen ja voit sen varmasti rouvalle tarjota, ota yhteyttä Taijaan. Tutustuthan sitä ennen sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen. Muistathan, että mitään eläintä ei saa ottaa säälistä eikä hetken mielijohteesta.

06.10.2013

Toistaiseksi emme ota Ladyyn liittyen uusia kyselyitä, kiitos, vaan käymme läpi tähän mennessä tulleet kotitarjoukset.

10.10.2013

Lonely Lady on varattu omaan kotiin Suomeen <3
2.11.2013

Lonely Lady saapui omaan kotiinsa Suomeen.

4.10.2014

Elettyään onnellisena, rakastettuna perheenjäsenenä Lady asettui tähdeksi taivaalle vanhuuden vaivojen uuvuttamana 2.10.2014. Poisnukkuneen koiramatriarkan elämänvaiheista voi lukea lähemmin Fifirock-blogin muistelukirjoituksesta. Nuku rauhassa, rakas Lady <3

Ladyn kodinsaannissa auttoi Taija.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.