Varattu koira: LUGO

Herttainen söpöliini Lugo etsii kotia tositarkoituksella. Sosiaalisen ja tasapainoisen luonteensa vuoksi Lugo voisi sopia monenlaiseen kotiin.
Syntymäaika: 2023
Sukupuoli: uros
kastroidaan
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
Kokoarvio: 30cm / 9kg

Perustiedot ja tausta

16.4.2024

Romaniassa Târgovișten kaupungissa asuva Mihaela Soare tekee kaikkensa auttaakseen oman kaupunkinsa alueen kodittomia koiria ja kissoja. Mihaela asuu vanhan äitinsä kanssa omakotitalossa, joka on täynnä heidän pelastamiaan eläimiä. Mihaelan ja hänen äitinsä luona asuu kerralla noin 20-30 koditonta koiraa. Eläimet ulkoilevat aidatulla pihalla, mutta tämän lisäksi Mihaela käyttää koiria mahdollisimman usein hihnalenkeillä. Eläimet asuvat sisällä talossa eli hyvin kodinomaisessa tilassa, mutta koska eläimiä on paljon, eivät ne saa tarpeeksi yksilöllistä huomiota. Mihaela tekee kovasti töitä, jotta koirat oppisivat kotikoiran alkeita ennen omaan kotiinsa matkaamista. Lisäksi Mihaela osallistuu alueen kodittomien koirien tilanteen auttamiseksi säännöllisesti sterilointikampanjoihin, jotta jonain päivänä kodittomia koiria ei olisi niin paljon.

Noin vuoden ikäinen Lugo löytyi hylättynä Mihaelan naapurustosta ja on ollut hänen hoivissaan maaliskuun puolivälistä 2024 lähtien. Lugo tykkää leikkiä ja peuhata pihalla muiden koirien kanssa, mutta sisällä siitä kuoriutuu rauhallinen yksilö. Lugo antaa käsitellä itseään kaikissa tilanteissa, eikä vierasta kosketusta.

Lugo tulee Mihaelan luona hyvin toimeen niin toisten koirien, kuin kissojenkin kanssa ja vaikuttaa kaikinpuolin sosiaaliselta. Tämä söpöliini voisikin tasapainoiselta vaikuttavan luonteensa vuoksi soveltua monenlaiseen ympäristöön ja perheeseen. Ehkä kotona voisi odottaa vaikka reipas koirakaveri tai kissa? Lugo voisi soveltua myös ainoaksi koiraksi.

Vaikka Lugo omaakin kotikoiran elkeitä ja asustelee nyt kodinomaisessa ympäristössä, ei sen taustasta ole tietoa. Tulevan perheen tuleekin sitoutua opettamaan Lugolle kotikoiran elämää ja tapoja positiivisen vahvistamisen kautta.

Päivitykset

6.5.2024

Tämä viikko alkoi Lugon osalta aurinkoisesti, sillä se on nyt varattu ikiomaan kotiin!

16.4.2024

Pörröinen Lugo tepastelee Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään loppuelämänsä kotia <3

_______________________________________________________________________

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Linda Byman Varzeshkhah

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: