Päivitetty 16.01.2023

Kodin saanut koira: MANTA (nyk. Vuokko)


Syntymäaika: n. 2009
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

1.9.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Mantalla sekä neljällä muulla koiralla oli aikaisemmin oma koti ja omistaja, mutta valitettavasti niiden omistaja menehtyi huhtikuussa. Omistajan tytär asuu Yhdysvalloissa ja pyysi apua Adinalta ja kuljetti tarhalle kahdeksan koiraa, joiden ylläpidosta tytär maksaa Adinalle pikkusumman. Adina kuitenkin arvioi, että tytär ei tule jatkamaan ylläpidon avustusta enää pitkään.

Manta asuu kahden muun koiran, seniori uroksen ja seniori nartun, kanssa samassa häkissä ja erityisesti uros on pomotteleva Mantalle sekä toiselle häkissä asuvalle nartulle. Kaikki häkin kolme koiraa ovat aikaisemmin olleet samalla omistajalla ja myös häkin kaksi muuta koiraa lisätään Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Manta on ikävä kyllä todella stressaantunut pomottelevan uroksen käytöksestä ja pelkää sitä kovasti. Tästä syystä Manta viettää paljon aikaa kopissaan. Koska Mantalla on ikäviä kokemuksia muista koirista, tulee ottaa huomioon se seikka, että Manta saattaa myös tulevassa kodissaan pelätä muita koiria, eikä Mantaa siksi luovutetakaan kotiin, jossa on jo valmiiksi luonteeltaan dominoiva koira. Lempeän ja rauhallisen koiran kaveriksi Manta saattaisi kuitenkin sopia.

Suloinen Manta-mummo ei todennäköisesti näe kovinkaan hyvin, jos lainkaan. Se haistelee todella paljon ilmaa ja maata tarhan työntekijän lähestyessä tarhaa, ja innostuu hajusta, kun tajuaa että ruokaa on tulossa ja tulee tällöin kopistaan heti ulos. Suoraa lähestymistä Manta perääntyy, mutta antaa kuitenkin rapsutella itseään. Koska tämänhetkinen häkkikokoonpano on huono, on vaikea sanoa kuinka ujo Manta todellisuudessa olisi, jos ympäristö olisi toinen. Manta antaa toiselle vanhalle nartulle tilaa ja päästää sen samaan koppiin kanssaan ongelmitta, mutta etuilee herkkujen kanssa ja haluaisi ne vain itselleen, mikä toki on myös ymmärrettävää, koska muita iloja Mantan elämässä ei juurikaan ole.

Mantaa kuvaillaan näkymättömän ja huomaamattoman oloiseksi mummokoiraksi, joka ansaitsisi paljon enemmän, kuin mitä sillä tällä hetkellä on – turvallisen, rakastavan kodin sekä paljon huomiota ja hoivaa. Manta saattaisi sopia monenkinlaiseen ympäristöön, kunhan koti olisi rauhallinen ja arki rutiininomaista ja ennakoitavaa.

Manta on arviolta suunnilleen 13 vuotias. Korkeutta sillä on noin 50cm ja painoa arviolta 25-28kg.

 

Päivitykset

14.1.2023

Manta saapui tänään omaan loppuelämän kotiinsa Suomeen ja sai uuden nimen, Vuokko. <3

27.11.2022

Manta-mummo varattiin tänään omaan kotiinsa ja se jää odottamaan kyytiä Suomeen. <3

1.9.2022

Ihana Manta aloittaa oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Manta saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Manta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Mantan yhteyshenkilönä toimii: Sanja Martikainen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.