Päivitetty 01.06.2015

Kodin saanut koira: LUNA-LU


Luna

LUNA-LU

* arvioitu syntymäaika 09/ 2014

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

22.3.2015
Sisarukset Luna, Lina ja Lucky löytyivät pieninä pentuina harhailemasta pitkin Bukarestin katuja. Varsin tavallinen tarina monelle kodittomalle koiralle Romaniassa, eikä tapaukseen liittynyt sen enempää dramatiikkaa. Pienet pennut on tällä hetkellä sijoitettu Onevetin hoitolaan, missä ne saavat elää mahdollisimman vapaata, koirasosiaalista ja turvattua elämää siihen asti kunnes niille löydetään oma koti.

Kolmikko jännittää aluksi uusia ihmisiä, mutta kun niiden kanssa hetken leikkii ja seurustelee, ne rentoutuvat ja käyttäytyvät vieraidenkin seurassa kuin ketkä tahansa normaalit kesken kasvuiset pennut.

Riehakkaiden leikkien ja pentumaisten kisailujen keskellä kolmikko tulee toimeen myös toisten koirien kanssa. Toistaiseksi nämä veijarit eivät ole innostuneet haukkumaan tarhalla, mutta täytyy muistaa, että koiran käytös voi muuttua kotiutumisen aikana ja sen jälkeenkin.

Pennut ovat paimenkoiramixejä ja niiden arvioitu koko aikuisena on oletettavasti 45-50 cm ja 20-25 kg.

Päivitämme pentujen luonne-eroja myöhemmin.

Koiranpentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Luna saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Luna on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

20.4.2015
Luna on varattu omaan kotiinsa.

30.5.2015
Luna saapui omaan kotiinsa Suomeen 2.5.15.

 

 

Harkitut yhteydenotot Kata Miettiselle

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.