Päivitetty 30.05.2015

Kodin saanut koira: AMANDA


Amanda 4/2015

Amanda 4/2015

AMANDA

* narttu

* arvioitu syntymäaika 1/2015

* Romaniassa

 

 

 

 

 

15.4.2015
Yksi pitkäaikainen yhteistyökumppanimme Romaniassa on Luiza Mandru. Hän tekee kovasti töitä parantaakseen kodittomien koirien mahdollisuuksia hyvään elämään ja omistaa suurimman osan elämästään näille eläimille. Monella on myös tiedossa, että Luizan puoleen on hyvä kääntyä jos tarvitsee apua koiran tai koirien kanssa. Näin teki myös eräs naapuri joka toimitti kaksi pientä tyttöpentua Luizan hoiviin.

Anette ja Amanda olivat täynnä täitä ja erittäin heikossa kunnossa heidän saapuessa Luizalle ja hän lähtikin heti viemään pentuja eläinlääkärin luokse saamaan täsmähoitoa. Pentujen turkit leikattiin lyhyeksi jotta hoidot tehoaisivat nopeammin ja koirien olo helpottuisi.

Anette ja Amanda ovat pienikokoisia ja niiden paino tulee aikuisina jäämään alle 10 kg. Tällä hetkellä Anette painaa noin 2,100g ja Amanda noin 1,100g.

Luonteeltaan molemmat tytöt ovat leikkisiä ja iloisia. Ne tulevat hyvin toimeen muiden koirien ja myös kissojen kanssa. Pennut ovat ihmisrakkaita ja lempeitä mutta kannattaa pitää mielessä, että ne kokevat suuren muutoksen muuttaessa Suomeen ja tulee varmasti olemaan paljon uusia asioita jotka voivat ensin jännittää. Rauhallisuus ja positiivinen vahvistaminen on tärkeitä avainsanoja.

13.4.2015
Amanda varattiin omaan kotiin tänään.

30.5.2015
Amanda saapui odottavan perheensä luokse, sopivasti koulun päättäjäispäivänä <3

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Amanda tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä ja sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Amanda saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Amanda on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Amandan varauksessa auttoi Mia Takolander.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.