Päivitetty 30.05.2015

Kodin saanut koira: ANETTE


Anette 4/2015

Anette 4/2015

ANETTE

* narttu

* arvioitu syntymäaika 1/2015

* Romaniassa

 

 

 

 

 

15.4.2015
Yksi pitkäaikainen yhteistyökumppanimme Romaniassa on Luiza Mandru. Hän tekee kovasti töitä parantaakseen kodittomien koirien mahdollisuuksia hyvään elämään ja omistaa suurimman osan elämästään näille eläimille. Monella on myös tiedossa, että Luizan puoleen on hyvä kääntyä jos tarvitsee apua koiran tai koirien kanssa. Näin teki myös eräs naapuri joka toimitti kaksi pientä tyttöpentua Luizan hoiviin.

Anette ja Amanda olivat täynnä täitä ja erittäin heikossa kunnossa heidän saapuessa Luizalle ja hän lähtikin heti viemään pentuja eläinlääkärin luokse saamaan täsmähoitoa. Pentujen turkit leikattiin lyhyeksi jotta hoidot tehoaisivat nopeammin ja koirien olo helpottuisi.

Nyt tytöt ovat saaneet hoitoa ja ovat pian valmiita matkustamaan omiin koteihin. Amandalle on jo löytynyt se oma koti.

Anette ja Amanda ovat pienikokoisia ja niiden paino tulee aikuisina jäämään alle 10 kg. Tällä hetkellä Anette painaa noin 2,1 kg ja Amanda noin 1,100 kg.

Luonteeltaan molemmat tytöt ovat leikkisiä ja iloisia. Ne tulevat hyvin toimeen muiden koirien ja myös kissojen kanssa. Pennut ovat ihmisrakkaita ja lempeitä mutta kannattaa pitää mielessä, että ne kokevat suuren muutoksen muuttaessa Suomeen ja tulee varmasti olemaan paljon uusia asioita jotka voivat ensin jännittää. Rauhallisuus ja positiivinen vahvistaminen on tärkeitä avainsanoja.

19.4.2015
Anette varattiin tänään omaan kotiin !

30.5.2015
Tänään koitti ilon päivä, Anette saapui kotiin, sopivasti nauttiakseen Suomen kesästä <3

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Anette tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Anette saapuu Suomeen steriloituna (jos ikä sen sallii), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Anette on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Mia Takolanderille

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.