Päivitetty 30.05.2015

Kodin saanut koira: CHLOE (C- team)


Maaliskuu 2015

Maaliskuu 2015

CHLOE

* narttu

* syntynyt 25.12.2014

* Romaniassa

 

 

 

 

 

8.4.2015
Epätoivottujen pentujen vähentämiseen Romanian kaduilta on olemassa eettinen, toimiva ja kustannustehokas keino. Kun narttu steriloidaan, pentuja ei yksinkertaisesti enää synny. Tästä huolimatta tuhannet nartut synnyttävä tuhansia ja taas tuhansia pentuja. Harva pennuista ehtii saavuttaa aikuisiän.

Chanel, itsekin koditon, synnytti kahdeksan pentua. Sillä kävi tuuri sillä se pääsi turvaan Glinan tarhalle, jota ylläpitää toinen pääyhteistyökumppaneistamme, A Doua Sansa. Sen synnyttämästä kahdeksasta pennusta ainoastaan neljä selvisi: C- teamin Chloe, Cuba, Charlie ja Chili. Koko pentue on reipas ja ne rakastavat riehumista ja riekkumista. Niiden komennellessa toisiaan leikkimään, ne haukkuvat. Kvartetin jokainen jäsen tuleekin tarvitsemaan aktiivisen kodin, jossa osataan huomioida reippaan ja aikaansaavan pennun tarpeet.

26.4.2015
Chloen tarhapäivät ovat vähenemään päin, sillä se varattiin tänään omaan kotiin Suomeen.

6.5.2015
Chloen omistaja odottaa kovasti uuden perheenjäsenensä saapumista Suomeen. Odottavan aika on aina pitkä ja siitä omistaja kertoo ihanassa blogikirjoituksessaan.

30.5.2015
Chloe on tänään saapunut omaan loppuelämän kotiinsa. Onnea Chloe ja perhe.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Chloe tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia/kastrointia.

Chloe saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Chloe on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Maarit Auranen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.