Kodin saanut koira: CUBA (C- team)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Kotona kesällä 2015

Kotona kesällä 2015

CUBA

* narttu

* syntynyt 25.12.2014

* Romaniassa

 

 

 

 

 

8.4.2015
Epätoivottujen pentujen vähentämiseen Romanian kaduilta on olemassa eettinen, toimiva ja kustannustehokas keino. Kun narttu steriloidaan, pentuja ei yksinkertaisesti enää synny. Tästä huolimatta tuhannet nartut synnyttävä tuhansia ja taas tuhansia pentuja. Harva pennuista ehtii saavuttaa aikuisiän.

Chanel, itsekin koditon, synnytti kahdeksan pentua. Sillä kävi tuuri sillä se pääsi turvaan Glinan tarhalle, jota ylläpitää toinen pääyhteistyökumppaneistamme, A Doua Sansa. Sen synnyttämästä kahdeksasta pennusta ainoastaan neljä selvisi: C- teamin Cuba, Chloe, Charlie ja Chili. Koko pentue on reipas ja ne rakastavat riehumista ja riekkumista. Niiden komennellessa toisiaan leikkimään, ne haukkuvat. Kvartetin jokainen jäsen tuleekin tarvitsemaan aktiivisen kodin, jossa osataan huomioida reippaan ja aikaansaavan pennun tarpeet.

5.5.2015
Reipasta Cubaa potkaisi onni oikein toden teolla, sillä se on tänään varattu omaan kotiin Suomeen.

30.5.2015
Cuba on tänään saapunut omaan loppuelämän kotiinsa. Onnea Cuba ja perhe.

8.7.2015
Cuba on ollut nyt reilu kaksi kuukautta Suomessa ja kotikoirana. Jännittyneestä koiranalusta on kuoriutunut reipas ja pitkäjalkainen honkkelityttö, jolle jokaisen päivän jokainen hetki on mahdollisuus seikkailuun. Kiitos Cuban omistajalle, Cuba on onnellinen ja reipas lemmikkikoira, perheenjäsen.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Cuba tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia/kastrointia.

Cuba saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cuba on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Maarit Auranen.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: