Päivitetty 08.12.2015

Kodin saanut koira: CHARLIE (C-team)


Charlie 09/15

Charlie 09/15

CHARLIE

* uros

* syntynyt 25.12.2014

 

 

 

 

 

 

10.4.2015
Epätoivottujen pentujen vähentämiseen Romanian kaduilta on olemassa eettinen, toimiva ja kustannustehokas keino. Kun narttu steriloidaan, pentuja ei yksinkertaisesti enää synny. Tästä huolimatta tuhannet nartut synnyttävä tuhansia ja taas tuhansia pentuja. Harva pennuista ehtii saavuttaa aikuisiän.

Chanel, itsekin koditon, synnytti kahdeksan pentua. Sillä kävi tuuri sillä se pääsi turvaan Glinan tarhalle, jota ylläpitää toinen pääyhteistyökumppaneistamme, A Doua Sansa. Sen synnyttämästä kahdeksasta pennusta ainoastaan neljä selvisi: C- teamin Charlie, ChiliCubaChloe. Koko pentue on reipas ja ne rakastavat riehumista ja riekkumista. Niiden komennellessa toisiaan leikkimään, ne haukkuvat. Kvartetin jokainen jäsen tuleekin tarvitsemaan aktiivisen kodin, jossa osataan huomioida reippaan ja aikaansaavan pennun tarpeet.

8.5.2015
Vieraillessaan Romaniassa toukokuussa 2015 tapasivat yhdistyksen edustajat jälleen myös c-teamin pennut. Rämäpäiseen veljeensä Chiliin verrattuna Charlie oli rauhallisempi ja varovaisempii, mutta kuitenkin leikkisä ja iloinen kuten pennun kuuluukin. Charlie oli sosiaalinen ihmiselle ja halusi tutustua vieraisiin. Myös toisten pentujen kanssa se tuli hyvin toimeen. Charliella on naamassaan jonkin verran ihottumaa, todennäköisesti epähygienisista ja kosteista tarhaolosuhteista johtuen.

Lisätty Charilielle muutama uusi kuva.

16.5.2015
Charlie saapuu kotihoitoon Suomeen 30.5.2015. Parasta tietysti olisi, jos poika pääsisi lentämään suoraan omaan kotiin. Joten jos olet kiinnostunut Charlien adoptoinnista, otathan rohkeasti yhteyttä varaajaan.

30.5.2015
Charlie saapui tänään kotihoitoon pääkaupunkiseudulle. Charlieen on mahdollista mennä sovitusti tutustumaan.

4.6.2015
Charlien uusi elämä kotihoitopaikassa on lähtenyt hyvin käyntiin. Tullessa poikaa vaivasi flunssa, mutta antibioottikuurin avulla siitä on päästy jo eroon.

Charlie on ottanut makuuhuoneen ja oman pesän turvapaikakseen. Välillä tulee ihmettelemään ja pyrähtää takaisin piiloon. Tänään (1.6) uskalsi tulla olohuoneen sohvalle viereen nukkumaan kun söin pullaa. Ulkoilu on vielä kovin jännää mutta välillä intoutuu jopa haistelemaan ja siirtymään pois mun jaloista. Charlie ei tunnu jännittävän autoja tai ihmisiä mut äkilliset oudot äänet ihmetyttää. Perheen vanhemman koiran kanssa Charliella tuli aluksi hieman sanomista, mutta nyt sen löydettyä paikkansa laumassa kaikki sujuu hyvin. Charlie uskoo vanhempaa urosta.

Charliesta tulee todennäköisesti aikuisena melko isonkokoinen.

Lisätty kuvia Charlielle.

13.6.2015
Saimme kuulumisia Charlien kotihoitopaikasta. Kaikki on mennyt pojan kanssa hyvin ja kotikoiralapsen elämä alkaa jo olla tuttua. Vieraita ihmisiä Charlie ujostelee vielä jonkin verran. Charlie on käynyt tutustumassa lapsiin ja ainakin isompien (5-10v) lasten kanssa se vaikuttaisi tulevan hyvin toimeen ilman pelkoa.

Lisätty uusia kuvia.

19.6.2015
Charlien kotihoitajan kertomaa:

Charlie on reipastunut huimasti kahdessa viikossa. Osaa tehdä tarpeet lehden päälle aina samaan kohtaan ja hyvin tekee jo uloskin jos huomaa ajoissa pojan hädän ja vie pihalle. Työpäivän pituutta ei pysty pidättelemään. Ulkona jännittää vielä jonkin verran, paitsi koirapuistossa on selvästi rennompi ja rohkeasti lähtee luotani haistelemaan. Sisarensa kanssa intoutui leikkimäänkin. Vieraat ihmiset jännittää vielä, mutta suostuu ottamaan namin vieraan kädestä kun on vaan tarpeeksi herkkua.  Autoon meno saattaa vähän jännittää mutta on matkalla rauhallisesti paikallaan. Osaa hypätä itse autoon toisen koiran mentyä ensin. Enimmäkseen poika tarvitsee vaan kärsivällisyyttä. Jännätkin asiat onnistuu, kun antaa aikaa. Charlie on tosi laiha ja syökin vähintään kolme kertaa päivässä. Minun antaa ottaa kupin pois kesken ruokailun, mutta yrittää myös ryöstää oman koirani ruoan joten pojat syövät toistaiseksi eri huoneissa. Muuten tottelee vanhempaa urosta, paitsi tuon ruoan suhteen tulee riitaa. Todella hellyyden kipeä ja seuraa jatkuvasti kannoilla. Osaa jäädä yksin kotiin ilman että ulisee tai mitään olisi tuhottu kunhan jättää tekemistä. Antaa leikata kynnet,puhdistaa korvat,katsoa hampaat ja naamassa olevaa ihottumaa antaa rasvata. Isommat lapset ok, mutta villit pienet lapset vähän pelottaa.

2.7.2015
Kotihoitajan kertomaa: “Paras koti Charlielle olisi aikuisperhe, sillä vaippaikäiset lapset pelottavat poikaa ja peloissaan se voi näykätä. Isommat lapset ovat ok, kunhan lapset tietävät miten koiran kanssa kuuluu käyttäytyä ja vanhemmat osaavat katsoa tilanteita myös koiran kannalta. Koirakaveri olisi myös tosi hyvä, koska Charlie saa paljon tukea ja rohkaisua perheen vanhemmalta koiralta. Poika ottaa selvästi mallia vanhemmista. Ruoasta ei enään tapella vaan Charlie antaa vanhemman koiran syödä ja menee sitten kupille tyhjentämään jämät. Charlie on edelleen arka vieraita ihmisiä kohtaan mutta utelias kuitenkin.  Vierailta se  ottaa namin kädestä ja tutut ihmiset saavat  jo halia ja rapsuttaa poikaa. Charlie on käynyt treenaamassa kauppakeskuksessa jossa matkustettiin maisemahissillä ja hyvin meni.”

Lisätty kuvia Charlielle.

13.7.2015
Lisätty kuvia komealle Charlielle. Kuluneilla viikoilla Charlie on päässyt muun muassa nauttimaan mökkeilystä ja kavereiden kanssa touhuamisesta. Korkeutta pojalla on tällä hetkellä 55cm ja painoa 17.9kg.

4.8.2015
Charlie on tänään kastroitu. Toimenpide sujui kuten pitikin ja potilas voi hyvin. Charlie on viime viikolla ollut myös ensi kertaa hoidossa parin tunnin ajan. Poika oli hurmannut hoitopaikan ihmiset ja antanut kaikkien vieraiden rapsuttaa itseään. Kotihoidossa tehty sosiaalistamisharjoittelu tuottaa siis tulosta.

Lisätty Charlielle uusia kuvia.

19.8.2015
Charlie on toipunut hyvin kastroinnista. Kesän myötä poikaa on vaivannut löysävatsaisuus. Charlie on nyt siirtynyt lähes täysin raakaruokintaan. Tämän myötä vatsa on toiminut heti paremmin.

Charlie alkaa olla jo siinä iässä, että kaipaisi kovasti tekemistä. Kotihoidossa on toki opeteltu perusasioita,  mutta Charlie nauttisi varmasti omasta kodista, jossa pääsisi myös harrastamaan ja touhuamaan. Charlie on luonteeltaan herkkä ja hieman arka, joten se luovutetaan luonnollisesti ainoastaan pehmeisiin ja positiivisiin metodeihin uskovalle omistajalle.

20.9.2015
Charlie odottaa yhä kotihoitopaikassaan oman ihmisen löytymistä. Se on reipastunut paljon ja antaa jo vieraiden rapsuttaa itseään. Tuttujen lasten kanssa Charlie tulee hyvin toimeen. Charlien kanssa on jatkettu arkitottelevaisuuden opettelua sekä jäljen alkeita. Jälkiharrastus tuntuukin olevan pojalle mieluinen ja luontainen aktivointikeino.

Charlien maha on pysynyt hyvässä kunnossa. Ruokavalioon kuuluvat raakaruoka sekä nappulat. Terveysongelmilta ei kuitenkaan ole täysin vältytty. Aluksi Charlieta vaivasi virtsatietulehdus ja sitten pentuiän ihottuma naamassa ja tassuissa alkoi oireilemaan. Ihottumasta otettiin viime viikolla sieniviljely, jonka tuloksia odottelemme parhaillaan.

4.10.2015
Charlie on reipastunut viimeaikoina kovasti. Poika antaa vieraiden rapsuttaa ja uskaltaa itsekin hakea huomiota ihmisiltä. Toisia ihmisiä kohtaan Charlie on melko välinpitämätön, mutta nameja käy kyllä mielellään syömässä ihan kaikilta. Lapsetkaan eivät ole enää pelottavia. Charlie on käynyt ulkoilemassa teini-ikäisten tyttöjen kanssa ilman ongelmia ja tuttuihin pienempiin lapsiinkin poika suhtautuu hyvin.

Luonteeltaan Charlie on aktiivinen ja kaipaa kovasti tekemistä. Charlien kanssa on harjoiteltu edelleen jälkeä ja aloiteltu hieman juoksuharrastusta. Charlie sopii kotiin, jossa tykätään harrastaa koiran kanssa ilman suuria kisatavoitteita (ei kisaaminenkaan tietysti pois suljettua ole, mutta tavoitteellinen harrastaja löytää varmasti varmemmankin vaihtoehdon itselleen).

Charlie on ollut virtsatieinfektion paranemisen jälkeen täysin sisäsiisti. Sieniviljelyn tuloksia odotamme edelleen. Iho on ollut nyt paremmassa kunnossa kun Charlie on saanut biotiinia ja Nutrolinia.

Lisätty kuvia.

22.11.2015
Hyvää kannattaa odottaa. Charlie on varattu omaan kotiinsa.

8.12.2015
Charlie on muuttanut vihdoin omaan loppuelämän kotiinsa.

——————————————————————————————————————————–

Yhteyshenkilö Taija Mäkinen.

Video pennuista 03/15.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.