Päivitetty 30.05.2015

Kodin saanut koira: PORTHOS


 

Porthos 03/15

Porthos 03/15

PORTHOS

* Arvioitu syntymäaika 09/14

* Uros

* Kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

 

 

26.3.2015
Kulkureiden aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Maaliskuussa 2015 Romanian matka kohdistui mm. Onevet klinikalle, jonka kanssa yhdistys tekee tiivistä yhteistyötä päivittäin. Klinikan kautta kulkevat mm. kaikki Suomeen saapuvat koirat. Tämän lisäksi Onevet tarjoaa turvapaikan monelle kadulta pelastetulle, kuten esimerkiksi vasta noin puoli vuotisille paimenkoiramixeille, Atokselle, Porthokselle sekä Aramikselle. Lukuisten muiden Romanialaisten koirien tapaan tämäkin pentue oli syystä tai toisesta päätynyt hylättyinä kaduille. Pennuilla oli kuitenkin onnea matkassaan, sillä Onvetiin eläinlääkäri Dr. Adina löysi sisarukset ja vei ne turvaan klinikalle. Hurmattuaan aktiivimme päätyivät ne lopulta Kulkureiden adoptio-ohjelmaan ja voivat aloittaa omien kotien etsinnän Suomesta.

Toinen sisarus-trion uros-pennuista on nimeltään Porthos. Kulkureiden aktiivit kertovat Porthoksen olevan aluksi hieman ujo vieraiden parissa, mutta reipastuvan kuitenkin hetken asiaa tuumailtuaan. Toisten koirien kanssa se tulee hyvin toimeen. Tarhaolosuihteissa Porthoksen ei ole kuuultu haukkuvan. Pojan kasvu on vielä kesken. Tämän hetkisen koon perusteella Porthoksen odotetaan kasvavan noin 50-55cm korkeaksi ja noin 20-25kg painoiseksi.

3.5.2015
Porthos saapuu Suomeen kotihoitoon 12.5.2015. Tämän jälkeen poikaan on mahdollista mennä tutustumaan kotihoitopaikkaan sovitusti. Parasta tietysti olisi, mikäli Porthos pääsisi lentämään suoraan omaan kotiinsa. Mikäli sinulla voisi olla koti tarjottavana ja olet jo huolellisesti koiranottoa harkinnut ja sivujemme informaatioon tutustunut, niin otathan rohkeasti yhteyttä!

15.5.2015
Porthos saapui Suomeen 13.5 pienen mutkan kautta, sillä koirat lentokummeineen joutuivat yhdistyksestä riippumattomista syistä viettämään yhden yön Amsterdamissa ennen kotilentoa. Raskaasta matkasta johtuen Porthos oli aluksi kovin peloissaan ja väsynyt. Nyt oltuaan kotihoidossa kaksi vuorokautta poika on jo reipastunut. Tässä ensi kuulumisia kotihoitajalta:

“Porthos on nyt kohta vuorokauden ollut täällä meidän kotona ja uskomattoman hyvin on sujunut! Tosi fiksu ja lempeä poju. Ujo (ja väsynyt) on toki vielä, mutta uteliaisuus on jo monesti vienyt voiton. Enimmäkseen on lepäillyt tuossa turvapaikkana pitämässään huoneessa, mutta tutustelee uuteen ympäristöön aina välillä, omaan tahtiin. Kenna-koira on ottanut tosi hyvin pojan vastaan, ja ovat pariin otteeseen jo vähän leikkineetkin. Toista koiraamme Tofua Porthos ei vielä ole päästänyt kovin lähelle, mutta jospa nuo pojatkin vielä ystävystyisivät. Pesin enimpiä pissoja (olivat lentoboxissa pissanneet ja sotkeutuneet siihen) Porthosin turkista, ja tosi reippaasti antoi pestä, vaikka alkuun vähän vastustelikin. Kaikki tarpeensa on tehnyt ulos, ja käytiinpä tässä pienellä lenkilläkin ja nätisti köpötteli vierellä, mutta väliin aina kokeili (riuhtaisi hihnaa) jos vaikka pääsisi karkuun. Vähän on ollut ihmeissään ja veikkaan että Atos-veljeä etsii ja kaipailee, mutta eiköhän se tästä.”

Porthos on kotihoidossa Oulussa johon siihen voi sovitusti mennä tutustumaan.

30.5.2015
Porthos on muuttanut ikiomaan kotiinsa 29.5.2015.

Koiranpentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Porthos saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Porthos on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustu huolellisesti ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin koiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin, luovutussopimukseen ja adoptoitavan eläimen terveyteen.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.