Päivitetty 13.02.2021

Kodin saanut koira: LUNGO (Kahviveljet) (nyk. Nuutti)


Syntymäaika: 6/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Associaton)
kastroitu

 

Lungo on saanut hurjan monta hyvää hakemusta ja oma koti tulee löytymään näiden joukosta. Hän ei siis enää ota vastaan uusia hakemuksia. Kiitos mielenkiinnosta Lungoa kohtaan ja tsemppiä oman rescuen etsintään! 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta
27.12.2020

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Kahvisiskoilla ja -veljillä kävi tuuri, heidät oli löydetty Cosoban läheltä  hylätyltä pihalta pusikoiden suojasta ja otettu talteen One Rescuen tarhalle. Cappuccino ja hänen siskonsa Mocha ovat jo Suomessa omissa kodeissaan ja nyt veljet tulevat mukaan ohjelmaan. Lungo ja Caffe olivat varattuina Saksaan, mutta varaukset peruuntuivat.

Lungo on reipas, utelias ja vauhdikas uros. Hän tulee toimeen kaikkien kanssa ja on kiinnostunut ihmisistä.

Lungo on nyt kooltaan 47cm ja 13kg.

Lungo etsii kotia, jossa on kärsivällisyyttä ja rakkautta kasvattaa pennusta tasapainoinen aikuinen koira.

 

Päivitykset

13.2.2021

Lungo saapui omaan kotiin ystävänpäivän aattona.

11.1.2021

Lungo varattiin omaan kotiin viettämään kotikoiran elämää.

27.12.2020

Lungo pääsi mukaan adoptio-ohjelmaan etsimään ikiomaa kotia.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Lungo saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lungo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö: Mari Tammenkoski

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.