Kodin saanut: LUUKAS

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

LUUKAS

* n. 5 kk (marraskuussa 2013)

* uros

* Tallinna, Viro.

Luukas on valkoinen poikakissan pentu, ikää sillä on noin viiden kuukauden verran. Luukas on hyvin kiltti kissalapsi ja pienen ujostelun jälkeen se alkaa luottaa uuteen tuttavuuteen nopeasti, ensitervehdysten jälkeen käykin jo esittelemään masua rapsutettavaksi hiljaisen kehräyksen säestämänä. Luukas ei ole kokovalkoinen, vaan pään päällä on harmaa läikkä.

Luukkaan lempiruokaa on kala, sillä se on on ollut hetken Tallinnassa kalakaupassa hoidossa, jossa se sai kalaa kaikissa muodoissa, mitä kalakauppias vain saattoi keksiä. Sitten sille oli etsittävä toinen paikka, sillä kalakaupassa ei saa pitää kissoja.  Luukas on sisäsiisti ja tekee asiansa vain sille tarkoitettuun vatiin. Luukas on tottunut toisiin kissoihin ja etsii kissamaisella seuralla varustettua kotia.

Luukas sai kodin Mopsun (nyk. Mirjam) ja kahden poikakissan kaverina Helsingistä marraskuussa 2013.

Varaajana toimi Tiia

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: