Kodin saanut koira: MALALA (Peacepuppies) (nyk. Tosca)

Syntymäaika: 9/2023
Sukupuoli: narttu
ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
Kokoarvio:

Malala on herättänyt valtavasti kiinnostusta, eikä siitä oteta tällä hetkellä uusia hakemuksia vastaan.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
5.1.2023
Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin.  Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Peacepuppies -pentue ja niiden emo löydettiin hylättynä lokakuun alussa Bukarestista Mihain tuttavan toimesta. Mihai pyysi tätä tuttavaansa pitämään pentuja ja emoa luonaan muutaman viikon ajan, jotta pennut ehtisivät hieman kasvaa ennen tarhalle siirtymistä. Tarhaolosuhteet ovat pienille pennuille rankat ja mitä isompia pennut ovat tarhalle tullessaan, sitä paremmat mahdollisuudet niillä on välttää erinäisiä saurauksia, loisia ja muita pikkupentujen terveyttä uhkaavia asioita tarhalla. Peacepuppies pennut emoineen muuttivat Mihain tarhalle lokakuun lopussa.

Malala sisaruksineen vaikuttavat kaikki tällä hetkellä utelialta ja kiinnostuneilta pikkupennuilta. Osa pennuista pomppivat mielellään Mihain syliin ja luo, osa taas juoksee ympärillä mutta eivät änkeä ihan syliin asti. Mitään erityisiä luonne-eroja Malalassa ja sen sisaruksissa ei vielä ole nähtävillä. Kaikki Peacepuppies -pennut vaikuttavat reippailta ja sosiaalisilta ja voisivat varmasti sopia monenlaiseen kotiin.

Vaikka pennut ovatkin suloisia ja reippaita, täytyy niidenkin kohdalla kuitenkin huomioida, että kotiin saapuessaan niillä ei ole kovinkaan paljon kokemuksia ulkomaailmasta tai esimerkiksi normaaleista kotikoirien tavoista. Kaikki tulee olemaan niille uutta  ja monet uudet asiat tulevat varmasti pelottamaan niitä. Tulevan perheen tulee sitoutua toimimaan pennun oppaana positiivisia koulutusmetodeja käyttäen matkalla kohti kotikoiran elämää.

Pennut ovat kaikki tällä hetkellä neljän kuukauden iässä kooltaan noin 15-18 cm korkeita ja painavat noin 2,5 kiloa. Emo on kooltaan noin 30cm ja 4kg ja pennutkin jäävät aikuisena suhteellisen pieniksi. 

Päivitykset
4.3.2023
Malala matkusti Suomeen, tapasi ikioman perheensä ja sai uudeksi nimekseen Tosca! Onnea Tosca ja perhe!

30.1.2023
Malalakin löysi sisarustensa tapaan ikioman kodin ja se on nyt varattu Suomeen!

5.1.2023
Malala aloittaa sisaruksineen oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Malala tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista.  Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen ennen sterilointia.

Malala saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Malala on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Peacepuppies -pentueen yhteyshenkilönä toimii Elisa Laitonen

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/100002907…/videos/1204208440176459/” width=”200″ height=”300″ onlyvideo=”1″]

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/1000029076…/videos/685356706550952/” width=”200″ height=”300″ onlyvideo=”1″]

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: