Päivitetty 11.08.2017

Enkelikoira: MAMICA (NALA)


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
steriloidaan

 

 

NYKYTILANNE

9.8.2017  
Saimme yllättävän suru-uutisen Mamican, uudelta nimeltään Nalan, omistajalta. Nala on tänään nukkunut pois.

Omistaja kirjoittaa: “Rakas Nala nukkui ikiuneen 9.8.2017 äkillisen komplikaation jälkeen. Suru ja ikävä on kova. Saimme viettää Nalan kanssa lyhyen ajan, mutta Nala vei sydämemme mennessään. Vaikka Nala oli joutunut elämään kovaa elämää, niin koiruus oli kiltti, ihana ja ystävällinen alusta alkaen ja sopeutui perheeseemme hyvin. Nalaa jäivät kaipaamaan perheemme lisäksi monet muut ihmiset, jotka ehtivät tutustumaan koiruuteen. ” 

Kiitämme sydämestämme Nalan kotiväkeä. Teidän ansiostanne Nala sai elämänsä viimeisinä kuukausina kokea, mitä on olla rakastettu perheenjäsen. Otamme osaa suruunne.

Nalalle on lisätty kuva omasta kodista. <3

 

PERUSTIEDOT JA TAUSTAA

10.4.2017
Mamica on elänyt viime vuodet Progresun juna-asemalla yhdessä pentunsa (Tipirica) kanssa. Siellä se oli alituisessa vaarassa joutua rankkurien saaliiksi tai pahantahtoisten ihmisten kaltoin kohtelemaksi. Ystävällinen rouva huomasi asemalla asustelevat koirat ja kävi ruokkimassa Mamicaa ja sen pentua säännöllisesti. Rouva kantoi huolta niiden selviytymisestä. Lopulta hän kääntyi naapurinsa Ioana Bodean puoleen ja pyysi tätä auttamaan koiria.

Ioana on romanialainen eläinsuojelija, joka tekee vapaaehtoistyötä Kulkurien pitkäaikaisen yhteistyökumppanin OneVet-eläinlääkäriklinikan ylläpitämällä koiratarhalla Cosobassa. Hän sosiaalistaa koiria ja totuttaa niitä hihnaan. Hänellä on tarhalla myös jokunen oma koira, joista useat löytyvät Kulkurien adoptio-ohjelmasta.

Mamica pääsi yhdessä pentunsa kanssa Ioanan koiraksi OneVetin tarhalle. Mamican elämässä se merkitsi uuden lehden kääntymistä. Sen elämä ei enää olisikaan ankaraa selviytymistä kadulla. OneVetin tarha on romanialaisittain edistyksellinen ja siellä pidetää koirista hyvää huolta. Tarhalla asuu kuitenkin jatkuvasti satoja koiria ja tarhaolosuhteet ovat koirille stressaavat. Päästyään Kulkurien adoptio-ohjelmaan Mamica odottaakin nyt elämänsä toista suurta onnenpotkua eli ikioman kodin löytymistä.

Mamica saapui tarhalle 21.3. Se on ehtinyt nyt opetella tarhaelämää jonkin tovin. Mamica on osoittautunut iloiseksi ja sosiaaliseksi koiraksi, joka tulee hyvin toimeen ihmisten kanssa. Se on tullut tarhaoloissa hyvin juttuun myös toisten koirien kanssa.

Mamica on korkeudeltaan 40 cm.

 

EDELLISET PÄIVITYKSET

11.4.2017
Mamicalle lisätty video ruokailuhetkestä pentunsa kanssa.

17.4.2017
Mamica on tänään varattu omaan kotiin Suomeen.

4.5.2017
Mamica, uudelta nimeltään Nala, on tänään saapunut omaan kotiin. Onnellista yhteistä elämää Nalalle ja perheelle!

—————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaimmillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mamica saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mamica on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Paula Tähtinen

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.