Päivitetty 11.08.2017

Kodin saanut koira: MANDI


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
steriloitu

 

18.6.2017
Toukokuussa pitkäaikaiselle ja luotettavalle yhteistyökumppanillemme, Luiza Mandrulle, kerrottiin läheisellä pellolla olevasta pienestä narttukoirasta. Koira oli yrittänyt mennä talojen pihoille sillä seurauksella, että ihmiset olivat kivittäneet sitä. Luiza ja miehensä Stefan hakivat koiran nopeasti tutrvaan kotitarhalleen.
-Emme voineet jättää koiraa kadulle. Se saa elää kanssamme, kunnes löytää oman kodin, Luiza kertoo. Koirasta tuli Mandi. Mandi on nyt asustanut Luizan ja Stefanin kotitarhalla kuukauden verran. Luiza kertoo, että Mandi on hyvin ystävällinen ja kultainen koira.
-Se on yksi kaikkein hellemmistä ja rakastavimmista koirista, mitä meillä on ollut, oikea aarre, Luiza kuvailee. Mandi on myös leikkisä ja kujeileva. Se hakeutuu mielellään Stefaninkin seuraan. Toisella videolla Mandi onkin juuri Stefanin kanssa. Mandi on tullut hyvin toimeen uroksen kanssa, joka sillä on häkkikaverina. Tarhalla Mandin ei ole kuultu haukkuvan.

Mandi etsii kotiaan erityisadoptiosta käsin, koska sen lantio on painautunut. Se on mahdollisesti saanut siihen iskun. Lääkäri on arvioinut, että vamma ei vaadi hoitotoimenpiteitä, koska koira vaikuttaa oireettomalta ja kivuttomalta. Se hyppii ja pomppii tarhalla nuoren koiran tavoin. Vamma ei näy ulospäin. Röntgenkuva on alla muiden kuvien jälkeen viimeisenä.

Mandi on pienikokoinen koira. Se on korkeudeltaan noin 30 cm ja painaa 10 kg.

 

18.7.2017

Valtavan onnekas Mandi on varattu tänään loppuelämän kotiin Suomeen <3

11.8.2017

Mandi saapui Suomeen 6.8.2017

——————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaimmillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mandi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mandi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Mandin yhteyshenkilö: Salla Honkapää

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.