Päivitetty 28.11.2023

Kotia etsivä koira: MANUEL C


Syntymäaika: 06/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
28.11.2023

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Manuel C on löytynyt kesän 2021 lopussa kahden muun koiran, Magdan ja Magnan, kanssa.  Kolmikko on todennäköisesti sisaruksia. Manuel C on porukan tottumattomin ihmiskontaktin suhteen. Se ei niinkään ujostele tai arastele vieraita, mutta ei tule suoraan kosketukseenkaan. Manuel C tarvitsee tulevassa kodissaan reippaan koirakaverin, josta ottaa mallia ja totutella ihmisten kanssa eloon. Asuessaan Magdan ja Magna kanssa, Manuel C väistää ja alistuu tilanteissa, joissa kolmikon dominoivin sisarus Magda päsmäröi. Manuel C ei sanonut tälle takaisin edes resursseista. Kolmikko tuli aika kivasti toimeen Magdan päsmäröinnistä huolimatta. Manuel C:n ei kuultu juuri haukkuvan.

Tällä hetkellä Manuel C asuu Xanten ja Mildan kanssa. Manuel C tarvitsee kodin rauhalliselta seudulta ja tasapainoinen koirakaveri on myös ehdottoman tärkeä.

Manuel C on kooltaan solakkarakenteinen, n. 50 cm ja 17 kg.

Päivitykset

28.11.2023

Manuel C tavattiin lokakuun reissulla. Manuel C jakaa häkin edelleen Xanten ja Mildan kanssa. Manuel C on porukan arin. Manuel C syö nameja kädestä, mutta väistää heti, jos ihminen yrittää kurkottaa koskemaan. Manuel tarvii Xeldan tueksi – poika ei lähesty ihmistä lainkaan, jos ei ole kaverikoiraa tukena. Kaverin tuella Manuel C käy nuuhkuttamassa kameraa ja haistelee vierasta edestä. Carmen kertoo, että Manuel C ei anna edes Carmenin silittää. Myöskään vierailla ei ole mitään mahdollisuutta koskea Manuelia. Kun häkkii pudotetaan  muovipussi, jota Manuel säikähtää ja peruuttaa tällöin pois. Kun Xante ja Milda käyvät haistelemassa pussia, myös Manuel uskaltautuu porukan jatkona vähän tutkimaan pussia. Manuel C tarvitsee rauhallisen kodin, jossa on koirakaveri odottamassa.

22.6.2023

Manuel C tavattiin toukokuun tarhavierailulla. Manuel C tallustelee ympäri häkkiä ja jännittää vierailijoita, mutta tulee haistelemaan ihmisen luo. Välillä Manuel C käy koppiinsa lepäämään. Hän peesailee kahta häkkikaveriaan Xantea ja Mildaa. Carmenin mukaan Manuel C vähän kiusaa Xantea, mutta vierailun aikana ei havaittu tällaista käytöstä.

Kaikki kolme hyörii ja pyörii aika samalla lailla ympäri häkkiä. Manuel C menee lopuksi koppiin makamaan hetkeksi, kun ihminen istuu kopin vieressä. Manuel C vaikuttaa aika rauhalliselta koiralta tarhalla tavattaessa. Tosin myös vierailupäivä on varsin kuuma ja näiden häkissä ei ole lainkaan katosta eli aurinko porotti häkkiin vahvasti.

9.3.2023

Manuel C on tosi innoissaan vierailijoista, mutta suora kontakti selvästi jännittää. Namit maistuu hänelle kyllä ja kovasti olisi ollut halua tulla hakemaan nameja suoraan kädestä, mutta uskallus ei ihan riittänyt. Manuel C asuu kahden reippaan nuoren koiran kanssa. Ulkoisesti Manuel C on hyvässä fyysisessä kunnossa. Hän on kovin namien perään ja kun huomaa keneltä saa nameja, jää tarkkaavaisesti seuraamaan ihmistä. Manuel C myös seuraa kahta muuta koiraa ja ottaa heistä mallia. Lopulta Manuel C ottaa kädestä namia, mutta ei suoralla kontaktilla vaan sivulta tai takaa. Yleinen kehonkieli Manuelilla on rento – tuttu ihminen Carmen saakin tätä rapsuttaa ja Manuel jää Carmenin luo siliteltäväksi.

1.11.2022

Aktiivimme tapasivat Manuel C:n syyskuussa. Manuel C ottaa selvästi äitiään enemmän tilaa ja jännittää uutta tilannetta. Hän kuitenkin pysyy meidän ympärillä, välillä häkkiä kierrellen. Magda M jättää Manuel C:n taka-alalle, vaikka muuten yhteiselo sujuu hyvin. Manuel C ottaa heitetyt namit maasta, mutta kädestä ei vielä uskalla ottaa. Hän jännittää selvästi kameraa paljon.

20.6.2022
Manuel C aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Manuel C saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Manuel C on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Laura Arala

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.