Päivitetty 02.12.2023

Kotia etsivät koira: MILDA


Syntymäaika: 02/2022
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

2.12.2023

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa.

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Milda löytyi kylästä noin 2 kuukauden ikäisenä. Hän on siis varttunut tarhalla ja saanut verraten vähän kokemuksia ihmisistä. Tällä hetkellä Milda asuu Manuel C:n ja Xanten kanssa samassa häkissä.

Milda vaikuttaa olevan tottumaton ihmisiin, mikä on varsin ymmärrettävää Mildan taustan huomioiden. Koko kolmikko jännittää outoja vieraita ja liikkuvat porukassa, eli hakevat turvaa toisistaan. Milda kuitenkin syö namit kädestä eli mikään ihan mahdottoman arka koira Milda ei vaikuta kuitenkaan olevan. Namit Milda ottaa vauhdilla hotkien kädestä, eli ruokahalua löytyy. Milda ei lähde mihinkään kauemmas namien ottojen välissä – kun nami on syöty, niin Milda kurkottelee ihmistä kohti pyytäen uutta namia. Milda vähän väistää, kun ihminen koskee, mutta antaa silti silittää.

Milda etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä perheestä, jossa ei ole pieniä lapsia. Reippaasta kaverikoirasta olisi varmasti Mildalle hyötyä. Kodilla tulee olla aiempaa kokemusta koirista sekä ymmärrystä koiralähtöisistä koulutustavoista. Kodin tulee olla valmis antamaan paljon aikaa, tukea ja tilaa Mildan kotiutumiselle, koska kotikoiran elämästä Mildalla ei ole vielä mitään kokemuksia. Kaikki kodin arkiset asiat, ihmisen seura ja kosketus, valjaiden pukeminen ja hihnassa liikkuminen yms. tulevat olemaan Mildalle aluksi uutta ja jännittävää.

Milda on kokonaan valkoinen ja pörröinen tyttö. Kokoa hänellä n noin 42-44 cm ja 10-12 kg.

Päivitykset

2.12.2023

Milda tavattiin lokakuun tarhareissulla. Milda jakaa häkin edelleen Xanten ja Manuel C:n kanssa. Carmenin mukaan Milda on porukan ystävällisin, mutta vierailijat eivät pääse tätä todistamaan. Kun Carmen menee häkkiin antaa Milda Carmenin silittää. Vieraiden kanssa Milda on vähiten iholla, ei ole juuri kiinnostunut vieraista eikä ota vieraisiin suoraa kontaktia. Mildasta on vaikea sanoa, onko tyttö varsinaisesti sen arempi kuin muutkaan häkissä, häntä ei vaan välttämättä kiinnosta vieraat. Myös Milda syö nameja kädestä, mutta jää taka-alalle Xanten tunkiessa namipussille. Milda sen sijaan haistelee kyykyssä olevaa vierasta takaa. Milda käy myös tutkimassa nurkassa nököttävää kameraa, vaikka ihminen on lähellä. Esineet ovat sen verran jänniä juttuja, että vain kurkottelee niitä kohti, ei siis mene rennosti näitä tutkimaan vaikka onkin utelias. Milda ei anna vieraan koskea. Välillä Milda joutuu oma-aloitteisesti vahingossa liian lähelle vierasta, jolloin tyttöön iskee jännitys, joka purkautuu flirt-käytöksenä ja steppailuna.

7.7.2023

Suloinen Milda pääsi aloittamaan oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.
___________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Milda saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Milda on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mildan yhteyshenkilönä toimii Laura Arala.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.