Kotia etsivä koira: SEERO

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adotioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
21.4.2024

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Eräs nainen toi sisarukset Seeron, Seelan ja Seilan  Carmenille vuoden 2021 alkupuolella, niiden ollessa vasta parin viikon ikäisiä. Carmen vaati vastineeksi näiden emon sterilointia, johon nainen suostui. Tällä hetkellä Seero asuu häkissä. Seero asui ennen pihalla laumassa muun muassa Pörröjengin koirien kanssa. Silloin Seero haukkui paljon ja yritti olla porukan pomo.  Carmen kertoi, että pihalla asuessaan Seero aloitti kähinöitä ja lähti sitten niistä pois jättäen muut kähinöimään keskenään. Tämän takia Seeroa ei sijoiteta toisen uroksen kanssa samaan kotiin, koska hän on liian dominoiva. Seero vaikuttaa energiseltä ja sopisikin aktiiviseen kotiin.  Herkuilla Seero on selvästi motivoitavissa. Seero on vielä tottumaton, mutta hyvin kiinnostunut ihmisistä. Tottuakseen ja luottaakseen ihmiseen Seero tarvitsee vain aikaa. Seero jää ihmisten lähelle toiveikkaana odottamaan nameja sekä seurailee muiden esimerkkiä ihmisten kanssa. Seero tarvitsee koirakokeneen kodin rauhalliselta seudulta.

Päivitykset

21.4.2024

Seero ei toistaiseksi etsi aktiivisesti kotia huomattavan arkuuden vuoksi. Seuraamme Seeron kehittymistä ja pyrimme edistämään toimenpiteitä, joilla saisimme Seerolle lisää positiivisia, sosiaalisia kokemuksia ja mahdollisesti mallioppimista reippaammilta koirilta sekä aktivoimme Seeron kodin etsinnän, jos kehitys-suunta muuttuu parempaa kohti.

2.12.2023

Seero tavattiin lokakuun tarhavierailulla. Seero odottaa vieraita, kun he ovat Xanten ja kumppaneiden häkissä. Seero katselee vieraita hyväntuulisena kauempaa häntä heiluen. Kun vieraat vihdoin menevät Seeron luo, poikaa alkaakin jännittää. Seero säpsyy ja säikkyy nopeita liikkeitä. Seero ottaa namia kädestä ja saa vähän hipaista poskesta, mutta ei kuitenkaan ole käsiteltävissä tai rapsuteltavissa. Seero tarvitsee taukoa aina koskemisen/namin hakemisen jälkeen. Säikähtäessään Seero ei mene koppiin, mutta ottaa etäisyyttä – palaten kuitenkin aina takaisin lähettyville. Seero asuu suu ujon tytön kanssa, mikä ei varsinaisesti auta Seeroa reipastumaan. Vieraat pudottavat maahan muovipussin nähdäkseen Seeron reaktion. Seero käy haistamassa pussia, mutta tarvitsee tämän jännittävän kokemuksen jälkeen palautumisaikaa enemmän ja meneekin kauemmas vieraista vähän pohtimaan tapahtunutta. Jonkin ajan kuluttua Seeri kuitenkin tulee takaisin.

22.6.2023

Seero tavattiin toukokuun vierailulla. Seero asuu edelleen aran koiran kanssa, joka ei tule koko vierailun aikana ulos kopista. Tämä heijastuu Seeroon, joka ottaa namit varovasti ja peruuttaa sitten kauemmas vieraista. Se vilkuilee koko ajan sivuilleen ja on valmiina ryntäämän koppiin, mikäli jotain epäilyttävää tapahtuu. Seero menee haistelemaan kyljen puolelta vierasta, joka ei liiku, mutta koskemista Seero väistää. Viereisessä häkissä murisevaa koiraa Seero väistää melkein koppiin asti, mutta palaa sitten tsekkaamaan, olisiko vierailijoilla vielä nameja jäljellä.

9.3.2023

Seero on vierailijoista tosi innoissaan, kun vieraat ovat häkin ulkopuolella ja sitä saa rapsuttaa häkin läpi. Siirryttäessä häkkiin sisälle Seeroa jännittää ja hän katselee meitä kauempaa. Seero tulee ottamaan alkuun nameja kädestä, mutta takaapäin ja tauottaa välissä. Hetkisen päästä namit maistuvatkin jo ihan suoralla kontaktilla, eikä Seero enää tauota vaan jää lähelle – varsin namimotivoitunut poika siis. Seerolla on koko ajan sellainen pohdiskeleva ilme. Haistelee yhden vierailijoista tosi tarkkaan ja huolellisesti. Carmen on Seerolle tuttu ja Carmenista Seero on hyvin kiinnostunut. Seero on ulkoisesti hyvässä fyysisessä kunnossa. Tällä hetkellä Seero asuu aran koiran kaverina. Seero vaikuttaa itsenäiseltä koiralta eikä hae tukea toisista koirista. Kun vieraat nousevat ylös, Seero ei sitä säikähdä vaan jää lähelle haistelemaan. Ottaa lopuksi vielä nameja kädestä vaikka kaikki vieraat ovat jo jalkeilla.

1.11.2022

Aktiivimme tapasivat Seeron syyskuussa. Ihana Seero on siirtynyt asumaan hieman parempaan ympäristöön. Seero asuu tällä hetkellä yhdessä aran narttukoiran kanssa. Seero on kiinnostunut meistä ja meidän touhuista. Hepuloi jännityksestä ja ilosta yhtä aikaa, erityisesti kun sai vieraan häkkiin. Seero on kiinnostunut nameista ja ottaakin ne suoraan kädestä hyyyyvin hellästi. Nuolee käsiä tarkkaan. Carmen kertoo, ettei Seero ei juurikaan hauku. Seero on tottumaton, mutta avoin. Seero on rohkaistunut sitten viime näkemän. Ajoittain säpsyy ja reagoi, mutta palautuu nopeasti. Pakenee, kun muut viereisissä häkeissä alkavat haukkuu Jännittää jonkin verran kameraa. Vierailulla huomattiin myös, että Seerolla oli aika pitkät kynnet.

16.6.2022

Aktiivit tapasivat aikasempaa reippaamman Seeron tarhalla toukokuussa 2022. Seero asuu edelleen häkissä, eikä sen kuultu haukkuvan vierailun aikana. Seero on selvästi kiinnostunut ihmisistä, mutta jännittää silti vierailijoiden nopeita liikkeitä. Seero pysyy kauempana vierailijoista, mutta tulee ottamaan nameja kädestä. Seero ei namien avulla anna koskea itseään. Seero ei jännittämisestä huolimatta lähde uutta tilannetta karkuun tai etsi omaa rauhallista piilopaikkaa, vaan tutkailee etäämmältä.

10.4.2022

Seero asuu aran häkkiin piiloutuvan koiran kanssa. Tämä kokoonpano ei ole Seerolle yhtään hyödyksi, päinvastoin. Seero haukkuu vieraille aidalla alkuun jännitystään, hätääntyy kun ovi avataan. Tokenee tästä kuitenkin nopeasti. Alkaa pian rentoutua ja muuttua uteliaaksi jännityksestä huolimatta. Syö alkuun namit maasta, tulee nuuskimaan vieraita omaan tahtiinsa, sivusta ja takaapäin. Nuuskuteltuaan tarpeeksi rohkaistuu syömään namit myös kädestä. Pysyy vieraiden lähellä jännityksestä huolimatta, mutta tulee vähän fiilis että saattaisi hätääntyä liian nopeista liikkeistä tai jos lähestyisi väkisin. Seerolle on tärkeää, että saa edetä omaan tahtiin ja reipas koirakaveri auttaisi varmasti paljon.

9.3.2022

Seeron varaus peruuntui hänestä riippumattomista syistä ja nyt tämä komea poikaa jatkaa kodin etsintää.

26.1.2022

Keskiviikko toi iloisia uutisia Seerolle: hänet on varattu tänään omaan loppuelämän kotiin!

14.1.2022

Seero asuu pihalla vapaana edelleen Pörröjengin kanssa. Seero on hyvin paljon maltillisempi kuin Pörröjengi. Tarhalla vierailevat yhdistyksen aktiivit ei oikein pääse Seeron lähelle kun pörröt sekoilevat välissä koko ajan. Seero syö kyllä nameja kun niitä heittelee ja on koko ajan mukana, mutta etäämmällä riehuvien pörröjen takia. Seero ei siis oikein saa eikä ota tilaa näiltä. Seero on liikkuttavan ihanan oloinen, mutta ihan kovin hyvää/tarkkaa kuvaa pojasta ei saa hälinän takia.

7.11.2021
Veikeä Seero pääsi Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään ikiomaa loppuelämän kotia.
_____________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Seero saapuu Romaniasta Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Seero on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Seeron  kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.