Kodin saanut: MARIA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

MARIA

*  n. 3 v.

* Steriloitu narttu

* Romaniassa.

 

 

Yhteistyökumppanimme Anda Murguun otettiin yhteyttä kun Bukarestin liepeillä asuva vanha rouva ei enää pärjännyt yksin koiralaumansa kanssa. Rouva Ioana on erittäin köyhä, mutta sydämellinen ja hyvin eläinrakas. Alunperin hän oli pelastanut kadulta luokseen kaksi narttukoiraa, mutta koska hänellä ei ollut varaa steriloida niitä, ne tekivät pennut ja toisetkin, kunnes koiria oli yli 20. Tässä vaiheessa sana kiiri Andan ja muiden romanialaisten eläinsuojelijoiden korviin ja yhdessä he järjestivät rouva Ioanalle apua. Kaikki nartut steriloitiin ja osalle etsittiin uudet kodit. Tällä hetkellä Ioanan suojissa on 18 koiraa, joista alkuun seitsemälle Kulkurit etsivät omia koteja. Kaikki koirat tulevat Suomeen steriloituina, rokotettuina, madotettuina, ulkoloishäädettyinä, sairauksien varalta testattuina ja niillä on omat eu-passit.

Maria on n. 3 vuotias steriloitu narttukoira. Maria on pienikokoinen ja painaa arviolta n. 8-9 kiloa. Maria on ns. Romanialaista makkaramallia, eli lyhyet jalat ja pitkä selkä, joten korkeutta Marialla ei ole kuin n. 25-35 cm.

Maria on rauhallinen, äänenkäytöltään hiljainen ja on aluksi hieman ujo, mutta jo kymmenen minuutin tutustumisen jälkeen hyvin ystävällinen ja läheisyyttä rakastava tyttönen. Maria tulee upeasti toimeen sekä koirien että kissojen kanssa.

Marian uudelta kodilta toivomme sitoutuneisuutta, lämpöä ja rakkautta. Maria sopisi mainiosti myös lapsiperheeseen, eikä asumismuodonkaan kanssa ole erityistoiveita. Maria kaipaa siis ihan tavallista kotia, jossa pääsee elämään loppuelämänsä tavallista, onnellista koiranelämää.

Jos sinulla olisi tarjota Marialle koti, otahan rohkeasti yhteyttä.

Yhteydenotot Johannalle

Päivitetty 07.01.2013

Maria on varattu

Päivitetty 17.02.2013

Maria sai kodin Suomesta 08.03.2013.

Päivitetty 10.03.2013

Kuvat saa klikkaamalla isommiksi.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: