Päivitetty 18.06.2018

Kodin saanut koira: MARIE


Syntymäaika: 1/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
steriloitu

 


Perustiedot ja tausta

2.8.2016
Marie elää Rosiori de Veden kylässä. Cornelia Stan, joka työskentelee vapaaehtoisena Rosiorin kunnallisella koiratarhalla, pyörittää myös sterilointitalona tunnettua rakennusta. Talon aidatulla pihalla asuu kourallinen koiria, joista näkee, että ne suhtautuvat Corneliaan erittäin luottavaisesti ja sosiaalisesti.

Marie on arviolta tammikuussa 2015 syntynyt ihastuttava koiraneiti. Se on todella kaunis ja sillä on pehmeän ruskea turkki sekä höröttävät korvat. Se suhtautuu vierailijoihin todella rakastavasti mutta kuitenkin rauhallisesti. Se tulee lähelle, ja haluaa rapsutuksia, mutta ei kuitenkaan ei heiluta häntää, tai näytä muuten ulospäin innostustaan. Kuitenkin on aistittavissa, miten paljon se nauttii ihmisen läheisyydestä. Marie antaa hienosti käsitellä itseään.

Marie on tuotu sterilointitalolle operoitavaksi aiemmin tänä vuonna. Kukaan ei kuitenkaan koskaan tullut hakemaan koiraa kotiin operaation jälkeen, ja se jäi talolle asumaan muiden koirien kanssa. Sillä oli mahdollisuus lähteä, kun talon ovi oli jätetty auki, mutta se valitsi pysytellä Cornelian ja muun lauman kanssa.

Herttainen ja ystävällinen Marie tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Siltä löytyy luonnetta, mutta se ei kuitenkaan koskaan ole tapellut kenenkään kanssa. Mariessa on todennäköisesti jonkin verran paimenkoiraa, ja talon ohi ajavan auton perään koira syöksyi vauhdilla. Marie on kiinnostunut myös pyörien jahtaamisesta,  ja sen tulevan kodin olisi hyvä olla valmis työstämään näitä koiran kotiuduttua.

Kooltaan Marie on noin 50 cm korkuinen ja se painaa arviolta noin 20 kg. Mariesta huokuu sen voimakas ja vahva persoona, ja tytöstä saa varmasti luotettavan ystävän itselleen.

Päivitykset
18.06.2018
Marie on saanut oman loppuelämän kodin Romaniasta.

27.11.2017
Kaunis Marie asuu edelleen Rosiorin sterilointitalolla. Vieraat Marie ottaa iloisesti ja ystävällisesti vastaan ja yksitellen se moikkaa vieraat läpi häntä heiluen. Marie nauttii ihmisen läheisyydestä ja rapsutuksista. Ihanan Marien on siis luonteeltaan ja käytökseltään edelleen oma rakastettava itsensä. Muiden koirien rähinöihin Marie ei vastaa, vaan se ennemmin poistuu tilanteesta ja pysyttelee taka-alalla muista koirista. Marie tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa, mutta omasta kopistaan se on hyvin tarkka ja tarvittaessa ilmoittaa muille koirille, että samaan koppiin muut koirat eivät ole tervetulleita.

18.7.2017
Marie on edelleen yhtä ihana kuin aina ennenkin. Se asuu Rosiorin kylässä sterilointitalolla pienempien koirien kanssa, ja muut koirat tuntuvat kunnioittavan sitä. Marie tulee toimeen muiden koirien kanssa, ja muut seurailevat Marien reaktioita, kun jotakin tapahtuu. Mariella on edelleen vahvana käytöksenä reaktio mopoihin, pyöräilijöihin ja kaikkeen mikä liikkuu nopeasti. Näitä se haukkuu ja juoksee aidan vieressä koko matkan, minkä pääsee. Ihanan lempeä koira nauttii ihmisten huomiosta, ja on valmis hellittelyhetkeen aina, kun on rauhallista.

1.2.2017
Kulkurit tapasivat ihastuttavan Marien tammikuussa 2017 Rosiorin sterilointitalolla. Kuten ennalta arveltiinkin, vastassa oli todella sympaattinen ja avoin tyttö, joka suhtautui ystävällisesti ihmisiin. Marie tulee suoraan syliin, ihan mitenpäin vaan ja milloin vaan. Se asuu talolla pienempien pentujen kanssa, ja tulee niiden kanssa hyvin toimeen. Se on myös hiukan huomionkipeä, ja murahti pari kertaa pennuille, jos oli rapsuteltavana ja joku pennuista tuli lähelle.  Marie voi olla tavallisen näköinen, mutta luonteeltaan koira on täyttä kultaa!

6.3.2017
Kulkurien Salla sekä Janni Hussi ja Eva Louhivuori vierailivat Romaniassa ja Rosiori de Vedessä helmikuun puolivälissä. Sterilointitalolla he tapasivat myös Marien. He luonnehtivat tyttöä todella sympaattiseksi ja avoimeksi koiraksi, joka suhtautui ystävällisesti ihmisiin. Vieraat kohdatessaan Marie hakeutui suoraan syliin, ja puski sinne miten päin vain ja milloin vaan vierailun aikana. Pentujen kanssa Marie käyttäytyi maltillisesti ja rauhallisesti. Se on kuitenkin huomionkipeä, ja pari kertaa murahti pennuille, jos oli rapsuteltavana ja toinen koira tuli liian lähelle. Kaunis Marie odottaa edelleen sen oman kotinsa löytymistä!

20.5.2017
Marie rakastaa kaikkea; ihmisiä, koiria ja elämää. Ja tämän saivat Kulkurien ihmiset todeta, kun he tapasivat Marien Rosiori de veden sterilointitalolla toukokuussa. Marien elämäniloa ei voi seurata vierestä ilostumatta itsekin. Marie on kaunis, upea tyttönen sekä ulkoa ja sisältä. Koiraneito on hyvin läheisyydenkipeä, ja aina kun ihminen on istumassa tai kyykyssä, löytää Marien pää tiensä kainaloon ja tassu käteen. Tämä on kerrassaan ihana, sydämeenkäyvä koira, jonka haluaisi vain ottaa mukaansa ja kävellä pois iloisesti yhdessä loikkien.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Marie saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Marie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Marien yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.