Päivitetty 31.07.2017

Kodin saanut koira: MARTTA


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
steriloitu

12.05.2017
Kulkurien aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Huhti -toukokuussa Romanian matka kohdistui mm. eläinlääkäriasema Clinica Veterinara OneVetiin jonka kanssa yhdistys tekee tiivistä yhteistyötä päivittäin. Klinikan kautta kulkevat mm. kaikki Suomeen saapuvat koirat ja lisäksi Onevet tarjoaa turvapaikan monelle kadulta pelastetulle koiralle. Yksi Onevetissa asuvista koirista on suloinen Martta.

Marttaa on toiminut pentutehtaassa pentukoneena. Samaisesta pentutehtaasta on adoptio-ohjelmaamme päätynyt useita kääpiökoiranarttuja, joiden “ura” pentukoneena on ohi.

Herttainen Martta on tapaamisen yhteydessä hyvin peloissaan Onevetin työntekijän sylissä, mutta minkäänlaisia aggressiivisuuden merkkejä se ei osoita. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö Martta sellainenkin kykenisi olemaan, jos se sitä ahdistaa jokin tilanne likaa.

Marttaa ei luovuteta perheeseen, jossa on lapsia. Marttaa ei myöskään luovuteta perheen ensimmäiseksi koiraksi. Tulevan kodin on tärkeää tutustua shih tzuun rotuna, muun muassa yleisimpiin sairauksiin ja luonteenpiirteisiin. Rotutyypillisesti Martta tulee varmasti olemaan kovin ihmisrakas ja ystävällinen, mutta se tulee vaatimaan aikaa ja ymmärrystä. Kaunis Martta etsii sitoutunutta ja osaavaa kotia, joka on valmis tarjoamaan sille sen arvoista hyvää kotikoiran elämää.

Neidin turkki tulee vaatimaan säännöllistä pesua ja hoitoa. Ihanalla Martalla on arvion mukaan painoa noin 6 kg.

16.07.2017
Ihana Martta saa loistavan tilaisuuden, sillä se saapuu Suomeen kotihoitoon 23.07. Kulkurien aktiivit tapasivat Martan Onevetin tarhalla ja heidän sanojensa mukaan Martta on kerrassaan hurmaava pikkuneiti. Martta vietti tarhalla aikaansa pihalla vapaana muiden koirien kanssa. Leikkiin neiti ei innostunut, mutta muiden koirien riehumista ja juoksemista Martta ei kuitenkaan pelännyt erityisen paljon. Tällaista toimintaa Martta seuraa mielummin hieman sivummalta. Myös vieraita Martta tuli omasta aloitteesta haistelemaan ja tervehtimään ja pikkuista sai rapsutella. Selkeästi jo lyhyessä ajassa Martta on reipastunut todella paljon. Tulevan kodin on kuitenkin hyvä muistaa, että pikkuinen tulee vaatimaan aikaa ja kärsivällisyyttä kotiutuakseen.

Lisätty Martalle muutama kuva heinäkuulta.

23.07.2017
Herttainen Martta on parhaillaan lentokoneessa lentokassissa saapumassa Suomeen! Tervetuloa pikkuinen <3 Martta on saanut lukuisia kotiehdokkaita, joten tällä hetkellä siitä ei oteta enempää kyselyitä vastaan. Kiitos paljon kaikille.

27.07.2017
Martan kodin etsintä jatkuu Suomessa ja pikkuisen esittelyä päivitetään enemmän lähipäivinä.

31.07.2017
Rakas Martta lensi Suomeen kotihoitoon, mutta kaikkien onneksi pikkuinen lensikin suoraa ikiomaan kotiinsa! Onnea valtavasti Martalle ja sen koko perheelle <3

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Martta saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Martta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Martan yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.