Päivitetty 09.01.2018

Kodin saanut koira: MAYA B “Maikku”


Syntymäaika: 2010
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Hausjärvi)
steriloitu

 

Perustiedot ja taustat
Alun perin Maya on tullut adoptio-ohjelmaamme kesällä 2014. Tällöin Kulkurien yhteistyökumppania Mihaela Sorae löysi Mayan paikalliselta koiratarhalta. Mihaelan käydessä tarhalla Mayan vaikutti  kiltiltä ja nöyrältä yrittäessään tekeytyä huomaamattomaksi rankkureiden kovan käsittelyn jäljiltä. Mihaela tiesi, että Mayalla ei juurikaan olisi muita mahdollisuuksia päästä pois tarhalta joten hän halusi auttaa tätä kultaista koiraa. Niinpä Maya muutti Mihaelan luo ja pian se näytti, miten uskomattoman sopeutuvaisia ja hetkessä eläviä koirat osaavat olla. Vaikka Mayalla olisi kaikki syyt vihata ja pelätä ihmisiä, se ei suinkaan ole menettänyt uskoaan, päinvastoin, se luotti ihmisiin yhä.

Lokakuussa 2014 Maya adoptoitiin Suomeen ja se on elänyt siitä asti rakastettuna perheenjäsenenä. Nyt maailman kultaisin koira Maya (Maikku) etsii uutta, rauhallista kotia. Omistajan iso elämänmuutos ja pitkät työpäivät ovat aiheuttaneet sen, että Maikulle on entistä vähemmän aikaa. Samalla Maikusta on tullut stressaantuneempi. Mayasta luovutaan raskain sydämin. Uutta kotia se saa odottaa omassa kodissaan Hausjärvellä, jonne siihen on mahdollista mennä sovitusti tutustumaan.

Luonteeltaan Maya on rauhallinen ja ystävällinen. Se on sosiaalinen ja avoin koira, joka pitää huomiosta ja maharapsutuksista. Maya ei turhia riehu vaan tykkää löhöillä rauhassa. Lenkeille Maikku kuitenkin lähtee mielellään, ja joskus saattaa leikkivaihdekin iskeä päälle. Kaikki hoitotoimenpiteet Maikku antaa tehdä ilman ongelmia.

Mayalle etsitään rauhallista kotia, jossa ei ole kissoja tai pieniä lapsia. Kissoista Maya ei pidä ollenkaan.

Maya on rakenteeltaan siro, korkeutta sillä on noin 45 cm ja painoa 12-15 kiloa.

9.1.2017
Ihana Maikku jää asumaan omaan mummolaansa joten sen kodinetsintä päättyy tähän.

10.11.2017
Maya on iältään arviolta 7-vuotias ja kooltaan keskikokoinen. Maikku on virkeä ja terve. Vuosi sitten siltä on poistettu alaleuasta hampaita, joten Maikun virne on vähän hampaaton. Se ei kuitenkaan koiran elämää haittaa.

Pieniä lapsia Maya sietää pienissä määrin. Kouluikäisten kanssa se tulee hyvin toimeen. Myös rauhallinen koirakaveri voisi olla Maikun mieleen. Dominoivat rodut, kuten bokserit, bulldogit jne. saattavat olla turhan raisuja Mayan rauhaa rakastavalle luonteelle.

Hihnassa Maikku kulkee mallikkaasti. Se ei vedä eikä remmirähjää vaan ohittaa muut koirakot sen kummemmin välittämättä. Ajoviettiä Mayalla on jonkin verran, joten vapaana sitä ei kannata pitää aitaamattomalla alueella. Erityisesti oravat ja jänikset kiinnostavat Maikkua. Omistajan liikkuvan luonteen vuoksi Maya on oppinut kulkemaan hienosti junissa ja kaupunkilinja-autoissa. Myös autoilu sujuu.

Maya osaa perustemput, kuten nimensä, luoksetulon, käskystä istumisen, makaamisen ja tassun ojentamisen.

Pehmeän luonteensa vuoksi Maya tarvitsee alkuun aikaa sopeutua ja määrätietoista harjoittelua. Esimerkiksi eroahdistusta Maikulta on opetettu parikin kertaa pois. Määrätietoisella harjoittelulla Maya varmasti tottuu uuteen kotiin. Tärkeää olisi myös, että kodissa olisi Maikulle oma paikka, johon se saa mennä halutessaan omaan rauhaan. Maya ei hauku, mutta saattaa myllätä yksinollessaan, jos yksinoloon ei totuteta.

12.10.2014
Maya saapui omaan kotiinsa Suomeen 11.10.2014.

18.9.2014
Maya on varattu omaan kotiin Suomeen.

25.8.2014
Mayalle kuuluu hyvä. Elokuu on ollut hyvin kuuma Romaniassa ja helle on imenyt mehut niin ihmisistä kuin eläimistäkin. Loikoilu varjossa puun alla kuuluu siis niin Mayan, kuin muidenkin päivä-ohjelmaan suureksi osaksi.
Mitä enemmän Mihaela on oppinut tuntemaan Mayaa, sen vakuuttuneempi hän on siitä, että Maya voisi asua tasapainoisen ja lempeän rauhallisen luonteensa puolesta melkein minkä tyyppisessä kodissa vain, joko ainoana koirana tai toisen koiran/koirien kaverina, ensimmäisenä koirana tai lapsiperheessä. Ainoastaan kissoista Maya ei tykkää.

Maikun yhteyshenkilö on Taija Mäkinen.

 

Täältä voit nähdä videon Mayasta hihnakävelyllä.

Video helleloikoilusta 24.8.2014.

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.