Päivitetty 09.01.2018

Kodin saanut koira: MARINICA (nyk. Martti)


Syntymäaika: 7/2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
ei kastroitu

24.8.2016
Marinica on ihastuttava harmaanruskea uroskoira Sintestin tarhalta Romaniasta. Alina Murgu oli löytänyt koiran kesän 2016 alussa läheisen Vidran kylän poliisiasemalta, jossa koira oli mahdollisesti vietänyt jo jonkin aikaa. Tällä hetkellä se asuu Murgujen omistamalla tarhalla, ja jakaa häkkinsä muutaman muun koiran kanssa, joiden kanssa se tulee hyvin toimeen.

Marinicalla on hauska persoonallinen ominaisuus, jonka pääsimme kuulemaan tutustuessamme koiraan heinäkuussa 2016. Koiraa rapsuteltaessa ja sille jutellessa se alkoi pitää ääntä, joka muistutti hälytysajoneuvojen sireeniä, eräänlaista ulisevaa juttelua! Sama ääni toistui, kun yksi häkin koirista laittoi tassunsa Marinican selän päälle. Koirassa saattaakin olla pientä ”drama queenin” vikaa, mutta ainakin siitä saa iloista juttuseuraa!

Luonteeltaan Marinica on rohkea, reipas ja sosiaalinen. Se tuli iloisesti tervehtimään, ja silminnähden nautti huomiosta. Sen häntä heilui taukoamatta, ja siitä sai vaikutelman aktiivisesta nuoresta koirasta. Marinica on tarhalla ollessaan ollut tekemisissä myös kahden tytön kanssa, ja se suhtautuu näihin lapsiin ystävällisesti.

Kooltaan Marinica on noin 45-50 cm korkuinen ja se painaa noin 18-20 kg. Sen iäksi on arvioitu noin 2 vuotta. Marinicaa ei ole vielä kastroitu, mutta se tullaan kastroimaan vielä ennen Suomeen tuloa.

6.12.2016
Kulkurit tapasivat ihanan pikkuisen Marinica-pojan Sintestin tarhalla marraskuussa 2016. Marinica oli vieraita vastassa iloisena aitaa vasten ketteräsri kiipeillen. Marinica huutelee hiukan aidan toisella puolella oleville koirille provosoituessaan niiden ääntelystä, mutta se ei kuitenkaan provosoidu oman häkin koirista. Marinica hakee huomiota aktiivisesti ja on todella avoin uusia ihmisiä kohtaan. Namien avulla koira jaksaa keskittyä hyvin ja yrittää itse keksiä mitä pitää tehdä saadakseen namin. Marinica on siis helposti motivoitavissa ja siitä saisi seuraa vaikka minkälaiseen harrastukseen. Poika hakee katsekontaktia ja iloitsee kehuista todella paljon. Marinica on siis lyhyesti sanottuna aivan ihana pakkaus!

8.3.2017
Kulkurit vierailivat Sintestin tarhalla helmikuun puolivälissä eräänä sunnuntai-aamuna. Heitä oli iloisesti vastaanottamassa myös Marinica-poika, joka jakaa häkkinsä viiden muun koiran kanssa. Häkissä oli koiramäärästä riippumatta kuitenkin suhteellisen rauhallinen tunnelma, ja Marinica tuntui tulevan kaikkien muiden koirien kanssa toimeen. Poika on saanut hiukan lisää pönäkkyyttä talven aikana, mikä johtuu vähäisestä liikunnasta, sekä alati tarjolla olevasta ruoasta.

Marinica hakee kivasti kontaktia ihmiseen, ja se rakastaa lepertelyä ja rapsutuksia. Se suhtautuu vieraisiin hyvin avoimesti, ja tulee reippaasti ihan lähelle suukottelemaan. Myös mukanamme olleeseen, tarhan koiria meille esitelleeseen nuoreen tyttöön se suhtautui rakastavasti. Ihmisten kanssa ollessaan se ei haukkunut, mutta kun muualla tarhalla tapahtui jotakin jännittävää, ja muut koirat alkoivat haukkua, Marinicakin ponkaisi kopin katolle tähystämään ja yhtyi mukaan haukkukuoroon. Ei kuitenkaan voi sanoa, että haukkuminen estäisi esimerkiksi kerrostaloon muuttamisen, joten Marinica olisi jo varsin valmis sen oman kotinsa löytymiseen!

12.5.2017
Marinica-poika varattiin tänään omaan kotiinsa Suomeen!

4.6.2017
Ja niin Marinica jätti Romanian taakseen, matkusti Suomeen oman perheensä luokse asumaan ja sai ihkasuomalaisen nimenkin. Siitä tuli Martti. Onnea matkaanne, Martti ja perhe.

9.1.2018
Martilla lähti sujuman elämä oman perheen kanssa oikein mainiosti! Saimme jo kesällä kuulumisia heiltä, mutta nyt vasta huomasimme päivittää tiedot tänne Martin omalle sivullekin:

“Täällä sujuu oikein hyvin. Martilla meni n 2vkoa tottua molempiin koiriimme. Toisen koiran kanssa oli alkuun hieman murinoita ja pari yhteenottoa. Nyt nukkuvat samassa tilassa ja nenät jopa vastakkain!

Martti on todella ihmisrakas ja näyttää sen kyllä. Nauttii läheisyydestä.  Kulkee hyvin remmissä ja on ollut sisäsiisti koko ajan, muutama ilon pissa päässyt. Martti tuntuu kyllä arvioitua nuoremmalta, on leikkisä ja oppii juttuja joka päivä. Sellaista pentumaista leikkiä on paljon.

Muutaman kerran ollaan kuunneltu Martin hengitystä, joskus sellaista tiivistä ja pinnallista, ja äänekästä. En tiedä liittyykö kaupalla olevat arvet asiaan. Pääsääntöisesti hengittää normaalisti. Kova poika kuorsaamaan. Ilmeisesti joskus ollut kovassa tappelussa, kun huulikin haljennut.
Olemme oikein onnellisia Martista. On taitava poika. ❤”

Olemme mielettömän onnellisia Martin elämän kääntymisestä parempaan suuntaan ja että koira on kodissa, jossa siitä pidetään mitä parhain huoli. Kiitos Martin perhe ja onnellista yhteiselon jatkoa teille!

——————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Marinica saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Marinica on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Marinican yhteyshenkilö on Evi Koskinen.

 

Video: Marinica Sintestissä 2/2017

Video: Marinica Sintestissä 7/2016

Video: Marinica Sintestin tarhalla 11/2016

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.