Päivitetty 10.01.2018

Kodin saanut koira: ADRIANA


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet/Rosiori)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
29.11.2017
Clinica Veterinara Onevet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista Romaniassa ja se paikka, jonka kautta jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman kautta Suomeen adoptoitu koira lähtee kotimatkalleen. Onevetilla on klinikkatilat Bukarestissa ja suuremmat tarhatilat hieman Bukarestin ulkopuolella, Cosoban kylässä. Cosobassa koiria on noin 300 ja osa näistä koirista pääsee myös Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Näin on ohjelmaan tiensä löytänyt myös iloinen Adriana, joka on tullut Cosoban tarhalle Rosiorin tarhalta noin vuosi sitten.

Adriana on jo kypsään ikään ehtinyt mutta leikkisä neitonen, joka innostuu kovasti saadessaan vieraita häkkiinsä. Aluksi Adriana menee onnesta kierroksille, mutta rauhoittuu kuitenkin alkuhuuman jälkeen melko nopeasti ja jää paikoilleen tutkittavaksi. Adriana vaikuttaa aluksi hieman epäileväiseltä moisen käpälöimisen suhteen, mutta rentoutuu pian. Epäilyksistä huolimatta Adriana antaa käsitellä itseään ja lopulta tuntuu suorastaan nauttivan harvinaisesta hellyydestä. Lopulta se kuitenkin päättää saaneensa tarpeeksi huomiota tältä erää ja poistuu koppiinsa makoilemaan. Sieltä se edelleen seurailee vieraiden puuhia, muttei koe enää tarpeelliseksi tulla sosialisoimaan. Adriana vaikuttaa itsenäiseltä mutta ystävälliseltä koiralta, joka nauttii ihmisten seuran lisäksi myös omasta seurastaan. Adriana on hyvin motivoitavissa nameilla, mikä varmasti auttaa käytöstapojen opettelussa.

Adriana asuu tällä hetkellä toisen koiran kanssa, ja kaksikolla tuntuu olevan hyvin rennot välit. Kotiutumisessa voisikin olla höydyksi koirakaveri, vaikka Adriana tosin pärjäisi varmasti myös ainoana silmäteränä. Adriana on noin 45-50cm korkea ja sillä on tällä hetkellä hieman liikaa painoa vähästä liikunnasta johtuen, joten se tulee tarvitsemaan kotiuduttuaan pienen laihdutuskuurin. Adrianan hampaat ovat muuten kunnossa, mutta niistä löytyy hieman hammaskiveä.

Päivitykset
10.1.2018
Adriana pakkasi kimpsunsa ja kampsunsa, karisti Romanian pölyt tassuistaan ja muutti ihan oikeaksi perheenjäseneksi Saksaan. Onnea matkaasi, suloinen Adriana.

__________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Adriana saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Adriana on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.