Enkelikoira: LADY SENNA

Syntymäaika: 2011-2012
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
Kokoarvio:


Perustiedot ja tausta

08.10.2017
Romanian kaduilla elävistä kodittomista koirista suuri osa päätyy kunnallisille tarhoille. Kunnallisia tarhoja on monenlaisia ja niiden elinolosuhteet vaihtelevat. Yhteistä niillä on se, että ne ovat aivan liian täynnä koiria joilla on äärimmäisen pienet mahdollisuudet selvitä sieltä ulos hengissä. Odain tarha on yksi siisteimmistä kunnallisista tarhoista. Siellä koirista pidetään edes vähän huolta ja niitä kohdellaan suurimmaksi osaksi lempeästi. Vaikka tarhalla asuu lähes 500 koiraa, on ilmapiiri tarhalla yllättävän rauhallinen. Lady Senna vältti monen romanialaiskoiran kurjan kohtalon ja sai keväällä 2016 uuden mahdollisuuden, kun eläinsuojelija Carmen Mandescu löysi sen Odain  tarhalta, ja otti koiran mukaansa Glinan tarhalle tammikuussa 2016. Glinan tarhaa ylläpitää Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Asociatia A Doua Sansa.

Lady Senna on erittäin energinen neiti. Sen arvellaan syntyneen 2011-2012. Se on kooltaan noin 50 cm korkuinen, ja painaa noin 20 kg. Senna on steriloitu. Osa Sennan etuhampaista on poikki, ja osa puuttuu, joten voimme vain arvailla, minkälaista Sennan elämä on voinut olla ennen Odainiin ja Glinan tarhalle pääsyä. Hampaiden vointia kannattaa pitää silmällä kotiutumisen jälkeen.

Luonteeltaan Senna on erittäin avoin. Se tykkää ihmisistä hullun lailla, ja innostuessaan riekkuminen meinaa välillä mennä liiallisuuksiinkin, kun sen häkkiin mennään moikkaamaan. Senna puskee voimalla syliin ja pussailee. Sennan rotuperimässä voisi olla noutajaa sen ulkonäön perusteella, ja koska se innostuessaan hamuilee hampaillaan otetta jostakin, mitä eteen sattuu. Innostuessaan se pyrkii ottamaan käden suuhunsa, ja sen tuleva koti saakin tehdä hiukan töitä hillitäkseen koiran rajuimpia tapoja ilmaista riemuaan. On kuitenkin hyvä muistaa, että koirat eivät tarhalla häkissä asuessaan saa kummemmin liikuntaa tai aktivointia, joten ne innostuvat helposti, kun jotakin normirutiineista poikkeavaa tapahtuu.

Lady Senna on jakanut häkkinsä sekä nartun, että uroksen kanssa. Näistä narttu oli hiukan Sennaa vanhempi, ja uros aavistuksen nuorempi. Tällä kokoonpanolla Senna piti selvästi häkissä järjestystä yllä, ja muut koirat myötäilivät sitä.

Päivitykset
24.1.2018
Lady Senna oli onnekas saadessaan kokea, miltä oma pehmoinen peti tuntuu ja lämpö ihmisen vieressä.  Raskain sydämin joudumme kuitenkin kertomaan, että Lady Senna on siirtynyt enkelikoirien luo. Otamme osaa Lady Sennan perheen puolesta.

4.9.2017
Glinan tarhalla työskentelevä Veera Nuri päivitti meille kuulumisia elokuussa 2017. Sennan osalta kuulumiset olivat hyvn saman suuntaisia kuin aiemmin; koira ottaa paljon kierroksia ja ikään kuin rauhoittaa sen luona kyläilevää ihmistä tarttumalla käteen hellästi kiinni kynsin ja hampain. Senna rauhoittuu nopeammin, jos tarhalla on rauhallista, mutta jos on hulinaa, niin neidin kierrokset jylläävät pidempään. Lady Senna on tuttuun tyylin erittäin innokas ja iloinen, ja se tosiaan kaipaisi tekemistä virikkeettömässä tarhaympäristössä.

8.5.2017
Senna sai vieraita toukokuun alussa, kun Kulkurit kävivät Glinan tarhalla. Kaunis Lady Senna oli tapansa mukaa innoissaan vieraista, mutta se kuitenkin rauhoittuu häkkiin mentäessä. Tämän tytön kanssa voisi puuhata vaikka mitä kivaa harrastusta yhdessä, ja se olisi kovasti Sennan mieleen! Nyt tarhalla ollessaan se on selkeästi turhautunut päiviensä sisällöttömyyteen, ja se ansaitsisi seuraa, tekemistä, oman ihmisen ja sen ihan ikioman kodin.

24.3.2017

Meillä oli ilo tavata vauhdikas Lady Senna maaliskuussa Glinan tarhalla. Senna on todella iloinen touhottaja. Se on mielettömän ihmisrakas ja vinkuu ja inisee heti, kun ihminen tulee lähelle. Innokkuuteen liittyy varmasti myös Sennan hammastelu; koira tuntuu olevan yksinkertaisesti niin kierroksilla, ettei tiedä miten innostusta purkaisi, ja siksi hammastelee. Kun häkkiin menee yksin ja on vaan hyvin rauhallinen eikä huomioi, niin Senna ei hammastele ollenkaan. Se vain nuuskuttelee ja kiipeää syliin pusuttelemaan. Hännän heilutusta tosin ei tytöltä lopu sekunniksikaan. Senna rakastaa huomiota ja rapsutuksia, ja se haluaisi vain olla lähellä ihmistä ja rakastettavana. Osaavassa ja aktiivisessa kodissa Senna olisi aivan varmasti täysi kymppi! Tämä likka on niin ennakkoluuloton ja sosiaalinen tyyppi ettei mitään rajaa!


21.11.2016

Lady Senna sai marraskuussa vieraita Suomesta, ja se ottikin Kulkuri-tytöt riemulla vastaan Glinan tarhalla. Senna oli vähällä poksahtaa onnesta, ja se pomppi tuttuun tyyliinsä vieterin lailla ympäri häkkiä, kun vieraat saapuivat paikalle. Innostuksissaan Senna edelleen hammastelee häkissä vierailevien käsiä, mutta esittelee rauhoittelevia eleitä. Namit kyllä maistuvat tälle Ladylle! Mikäli käytössä olisi enemmän aikaa, rauhoituisi tämäkin tyttö varmasti, kun se ymmärtäisi, etteivät kultaa kalliimmat ihmiset heti jatkaisikaan matkaansa.

13.7.2016
Tapasimme Lady Sennan Glinan tarhalla Romanian reissulla taas heinäkuun alussa. Meitä vastassa oli  aivan kreisi koiraneiti, joka hillui ympäri häkkiään. Naapurihäkissä ollessamme Senna vinkui ja ulisi hinkuvalla äänellä, kuin ei olisi malttanut odottaa vuoroaan. Kun pääsimme moikaamaan Sennaa, se veti hurjaa rallia ympäri häkkiä ja kävi tervehtimässä jokaista intensiivisesti.

Senna hammastelee innoissaan vieläkin melko paljon, ja välillä se nappaa lujastikin kiinni pitäen kättä suussaan.  Senna on siis superaktiivinen, ja se kaipaisi selvästi päästä kunnolla purkamaan energiaansa. Se hyppii ja hilluu, eikä malta rauhoittua koko vierailumme aikana. Kunnon kirmailujen jälkeen Senna varmasti malttaisi hiukan rauhoittua myös tutustumaan vieraisiin hiukan hellemmin. Sennalle lisätty video ja kuvia.

30.3.2016
Koko häkissä vierailun ajan Lady Senna hakee kovasti huomiota. Se ei siedä, että häkin toista narttukoiraa Moiraa silitetään, vaan haluaa omia ihmisen kokonaan itselleen, ja on valmis puolustamaan juuri omimaansa ihmistä vaikka tapellen. Se murisee myös naapurihäkissä Sennan mielestä liian lähellä olevalle koiralle, kun on Carmenin rapsuteltavana. Tulevan kodin tuleekin kiinnitää erityisesti huomiota siihen, ettei Sennan omimishalu pääse vallalle, ja pyrkiä päämäärätietoisesti pitämään huolen siitä, ettei koiran tarvitsisi puolustaa ihmistään, tai muitakaan resursseja kotona muilta koirilta. Kun vieraat siirtyvät seuraavaan häkkiin koittaa Senna tulla hakemaan huomiota vielä toiveikkaana. Normaalisti Senna tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa, mutta ihminen on sille erittäin tärkeä resurssi, ja tämä tulee huomioida heti koiran kotiutumisesta lähtien.

Senna voisi sopia ainoaksi koiraksi aktiiviseen perheeseen, jossa koiran kanssa jaksetaan varmasti puuhata päivittäin, ja pitkäjänteisesti opettaa sitä rauhallisen kotikoiran tavoille. Sennaa ei ensisijaisesti suositella lapsiperheeseen tai eteenkään pienten lasten kanssa sen hammastelun vuoksi. Sennaa ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi.

___________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Senna saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Senna on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Lady Sennan yhteyshenkilö on Matleena Grönroos

Glinan tarhalla 5.7.2016

 

.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: