Päivitetty 14.01.2018

Kodin saanut koira: TENLEY


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
steriloitu

 

Perustiedot

23.7.2017
OneVetin Cosoban tarha sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista ja tarhaa ylläpitää eläinlääkäri-pariskunta Adina ja Dragos Vladut. Tarhalla on noin 200 koiraa, joista osa on OneVetin omia ja osa muiden eläinsuojelijoiden koiria, jotka ovat tarhalla, joko hoidossa tai odottamassa kotimatkaa.

Suloisen Tenleyn taustasta ei tiedetä paljoa, vain että se hylättiin Cosoban tarhalle uroskoiran sekä kahden pennun kanssa. Nyt se tassuttelee vapaana tarhan pihalla, missä se lähinnä keskittyy suureen tehtäväänsä: rottien tappamiseen. Silloin kun tärkeältä missioltaan ennättää, leikkii se myös pihan muiden koirien kanssa ja tuleekin niiden kanssa hyvin toimeen.

Makkaramallinen Tenley on noin 35 cm korkea ja sen etutassut ovat ulospäinkaartuneet ns. barokkijalat.

14.01.2018
Kerrassaan suloinen Tenley lensi eilen 13.1 omaan kotiinsa Suomeen.

11.12.2017
Ihana Tenley on varattu tänään omaan kotiin. Valtavasti onnea upealle makkarapötkylälle sekä sen tulevalle perheelle <3 Tenley on testattu sydänmadon osalta positiiviseksi, joten neiti jää vielä toistaiseksi Romaniaan saamaan tarvittavaa hoitoa.

20.9.2017
Hurmaava Tenley tavattiin taas syyskuussa tepsuttelemassa Onevetin Cosoban tarhan pihalla. Se tulee hienosti toimeen muiden pihan koirien kanssa ja myös ihmisiä kohtaan se on avoin ja tulee heti reippaasti luokse. Tarhalla monen koiran joukossa rapsutustuokiot ovat harvinaista herkkua ja Tenley nauttiikin niistä sydämensä kyllyydestä. Makkarakoira Tenley on sopuisa koira, joka kiertää muiden kahinat kaukaa, mutta valvoo kyllä äidillisesti tilannetta, jotta kaikilla olisi varmasti hyvä olla. Pötkylä vaikuttaa pähkinänkuoressa vaatimattomalta, viisaalta ja rauhalliselta koiralta.

Tenleyllä havaittiin myös rinnassa kaksi pattia, jotka tarhan eläinlääkäri tarkasti. Tutkimuksissa todettiin pattien olevan ihon alla kehittyvän Dirofilaria repensin aiheuttamia. Dirofilaria repens on sydänmadolle (Dirofilaria immitis) sukua oleva, mutta vaarattomampi loinen, jonka aiheuttamat oireet ovat lieviä. Se voidaan hoitaa turvallisesti ja tehokkaasti Advocate-valmisteella, jota myös Tenley on jo saanut. Lisätietoja D. repensistä saa tarvittaessa varaajalta.

 

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tenley saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tenley on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tenleyn yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.