Päivitetty 25.03.2022

Kodin saanut koira: MESI


Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
7.3.2022

Helmikuun 2022 alkupuolella Kulkureilta pyydettiin apua Suomessa viranomaisten toimesta huostaanotetuille koirille. Koiria oli huostaanotettu useita kymmeniä huonoista olosuhteista ja koska tilanne oli Suomen mittakaavassa merkittävä, halusimme ehdottomasti olla mukana auttamassa. Kulkurien toiminnan pääasiallinen kohde on Romania ja kotimaisten koirien auttaminen on poikkeuksellista, mutta tilanteen sitä vaatiessa olemme mielellämme mukana auttamassa.

Kulkureille siirtyi kolme aikuista koiraa, jotka sijoitettiin kokeneille kotihoitajille, alkuun eristystiloihin. Koirat voivat tällä hetkellä hyvin lähtökohdat huomioonottaen ja niille on maaliskuun alussa pystytty aloittamaan mm. rokotusohjelma sekä varattu ajat sterilointiin/kastrointiin. Koirat ovat saaneet nimekseen Juuso, Mesi ja Matilde.

Mesi on aikuinen, monet pennut tehnyt sakemannisekoitus, jonka perimässä virtaa luultavasti ainakin shar peita. Kotihoidossa Mesi on alkanut hienosti avautumaan ja nauttii kvoasti ulkoilusta. Mesin hoitopaikassa on muita narttukoiria ja hän pärjää koiraporukassa ongelmitta. Mesi ei ainakaan toistaiseksi ole myöskään tarkka resursseistaan.

Ääntään Mesi käyttää jonkin verran ja yksinoloa sen kanssa tulee harjoitella vielä. Yksinolot sujuvat toisinaan hyvin, mutta ajoittain Mesi ulvoo ja on rauhaton. Tilan rajaamisesta on ollut hänelle apua.

Mesi on noin 3- vuotias, hoikassa kunnossa oleva narttu, jolla on tällä hetkellä painoa reilu 22 kiloa.

Päivitykset

7.3.2022

Mesillä kävi lähes uskomaton tuuri. Kotihoitaja rakastui Mesiin niin, ettei Mesin tarvitsekaan etsiä enää koskaan kotiaan, vaan hän tulee sivuille suoraan varattuna koirana.


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi kodinvaihtajakoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista on saatu jo jonkin verran tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Mesi luovutetaan uuteen kotiin steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna sekä sisä- ja ulkoloishäädettynä. Lisäksi Mesi on mikrosirutettu.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nina Ehrström

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.