Kodin saanut koira: MICAELA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

micaela

micaela

MICAELA

* Syntynyt 20.8.2014

* Narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

 

22.11.2014
Romaniassa syntyy päivittäin lukuisia uusia, kodittomia koirapentueita. Emoja ja pentuja on kaikkialla, teidän varsilla, pelloilla, hylätyissä rakennuksissa… Vain hyvin pieni osa näistä koirista on niin onnekkaita, että päätyy paikallisten eläinsuojelijoiden hoiviin saaden toivon paremmasta elämästä. Yksi Kulkureiden yhteistyötahoista Romaniassa on OneVet-klinikka, jonka työntekijät käyvät  mm. viikottain hoitamassa koiria kunnallisella Rosiorin tarhalla. Rosiorissa elää tällä hetkellä noin 300 koiraa. Vieraillessaan Rosiorissa elokuussa 2014 OneVetin työntekijöiden, Dr. Adinan ja hoitaja Irinan luokse tuotiin kuusi parin viikon ikäistä koiranpentua, jotka olivat täynnä loisia ja muutoinkin huonossa kunnossa. Pentujen emä on tarhan pihalla vapaana elelevä noin 10kg narttu. Dr. Adina ja Irina antoivat pennuille ruokaa ja hoitivat niitä ja lopulta Irina päätyi ottamaan pallerot mukaan kotiinsa. Tätä kautta nämä onnekkaat pennut valikoituivat lopulta mukaan kansainvälisiin adoptioihin ja kaksi pennuista etsimään Kulkureiden kautta omaa kotiaan Suomesta.

Pennut saavat olla kotihoidossa Irinan luona niin kauan, että löytävät oman perheensä, joten niiden ei koskaan tarvitse kokea tarhaelämän kurjuutta. Pennuista onkin kasvanut ihmisten parissa varsin utelijaita ja leikkisiä, normaaleja koiralapsia. Ne ovat sosiaalisia ihmisten parissa ja ovat tottuneet myös kissoihin. Loiset on hoidettu pois, pennut ovat saaneet hyvää ravintoa ja niiden rokotusohjelma etenee suositusten mukaisesti. Suomeen ne ovat valmiita matkaamaan 11.12.2014 alkaen, saatuaan kaikki tarvittavat rokotukset.

Toinen Kulkureiden adoptio-ohjelmaan valikoitunut pentu on karvanaamainen Micaela. Tämä neiti on luonteeltaan hyvin aktiivinen ja leikkisä. Micaela yrittää välillä laittaa järjestykseen muita sisaruksiaan. Micaelan tämän hetkisen koon ja  emän kokoluokan huomioiden on oletettavaa, että myös Micaela jää pienehköksi, noin kymmenkiloiseksi koiraksi.

13.12.2014
Micaela on varattu Saksaan.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Micaela saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Micaela on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Micaela tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu steriloinnin kustannuksiin 25% osuudella. Olethan yhteydessä yhdistykseen ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavaneläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija M:lle.

Video pennuista.

Video pennuista.

Pennut leikkivät.

 

 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: