Päivitetty 19.05.2017

Kodin saanut koira: MIKA (nyk. Miisa)


Syntymäaika: 2013-2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa
steriloidaan

 

20.4.2016
Yksi tärkeimmistä Kulkurien yhteistyökumppaneista Romaniassa on eläinlääkäriklinikka Onevet, jonka hoitolan tiloissa elää yli sata koditonta koiraa. Mika eleli kadulla erään liikkeen alla suojassa kahden pentunsa kanssa kun Onevetin vapaaehtoistyöntekijä Ioana Bodea ensimmäisen kerran tutustui Mikaan. Ioanan tarkoituksena oli myöhemmin hakea koko perhe turvaan. Ioana kävi säännöllisesti ruokkimassa perhettä liikkeen luona ja eräänä päivänä kun Ioana oli menossa ruokkimaan perhettä, hän huomasi muiden koirien hyökkäävän Mikan kimppuun. Ioana sai Mikan turvaan, mutta pentuja ei enää löydetty. Naapuruston ihmiset kertoivat, ettei pentuja ollut enää näkynyt. Tästä lähtien Mika on elellyt turvassa Onevet eläinlääkäriklinikan hoitolassa Cosobassa.

Mika on lempeä, noin 2-3 vuotias narttu. Mika tulee toimeen sekä ihmisten että toisten koirien kanssa. Aluksi uudet tuttavat ja tilanteet voivat jännittää, mutta rauhassa tutustumalla ja antamalla Mikalle aikaa, uskaltautuu se luottamaan myös vieraisiin. Lempeällä ohjauksella ja rakkaudella Mika todennäköisesti sopeutuu tavalliseksi kotikoiraksi mainiokkaasti. Mika on kooltaan noin 40-45cm ja painaa 15kg.

5.6.2016
Mika on todella kiltti, lempeä ja pyytää nätisti huomiota. Mikalla heiluu häntä koko ajan, kuten videostakin käy ilmi. Mikan opittua luottamaan ihmisiin on se hyvin miellyttämishaluinen möyrien maassa ja vispaten häntäänsä. Mikasta saakin varmasti oivan kaverin myös erilaisiin harrastuksiin. Mika vaikuttaa siltä että se tursuaa rakkautta, mutta se ei ihan vielä uskalla näyttää sitä kaikkea. Vieraiden saapuessa Mikan häkkiin tekee se välillä pieniä ilopomppuja kuin haljeten onnestaan. Mikalle lisätty toinen video ja kuvia.

11.7.2016
Kulkurien aktiivit vierailivat Romaniassa ja tapasivat myös ihanaisen Mikan. Mika on rohkaistunut tarhalla ollessaan ja siitä on tullut hurmaava ilopilleri. Mika hyppi iloisesti koppinsa katolle rohmuamaan huomiota yrittäen painautua syliin asti. Mikan nisät ovat suuret, joten se on todennäköisesti saanut useampiakin pentuja. Mikalle lisätty kuvia.

2.10.2016
Kulkurien aktiivit vierailivat Romaniassa syyskuussa ja tapasivat myös valloittavan Mikan. Mika on ihastuttavan leppoisa persoona, joka onkin kerännyt viime näkemältä hiukan massaa itseensä. Vaikka talvet ovat ankaria myös tarhoilla eläville koirille Romaniassa, niin toivoisimme näkevämme Mikan hiukan hoikemmassa kunnossa. Mika olisi kyllä mieluusti lähtenyt juoksentelemaan tilaisuuden saatuaan, mutta viihtyi myös sylissä ja antoi käsitellä itseään kauniisti. Mika odottaa edelleen ikiomaa kotiaan, jossa ensimmäisenä tavoitteena olisi saada neidin paino takaisin ihannelukemiin. Mika harkitsee myös uuteen tv-sarjaan “Pullukka, sinusta on tullut rakas!” hakemista, jospa omi koti löytäisi Mikan tätä kautta ja myös Mika pääsisi jakamaan rakkauttaan ihan tavallisille suomalaisille pullukoille. Mikäli kaipaat elämääsi aitoa rakkautta ja hännän heilutuksia, otathan yhteyttä Mikan yhteyshenkilöön. Mikalle lisätty myös uusia kuvia.

14.11.2016
Mika on edelleen ihanampi, kuin yksikään kuva tai  video antaa ymmärtää. Saadessaan vierailijoita häkkiinsä, Mika on aivan varma että pääsee ulkoilemaan hihnassa ja tästä tytöstä saakin reippaan lenkkikaverin. Häkissä hengailua Mika selvästikään ei enää sietäisi, vaan kaipaa tilaa ja vieraita hajuja joita haistella. Mika hyppii tuttua Ioanaa vasten yrittäen saada tämän huomiota itseensä. Lopulta Mika tyytyy meidän seuraamme ja rauhoittuu lopulta koppinsa katolle, kunhan joku rapsuttaa koko ajan. Missä on tämän hellyydenkipeän hepuloijan ikioma koti? Mikalle lisätty myös uusia kuvia ja video.

13.2.2017
Pitkä odotus palkitaan ja Mika on juuri varattu omaan kotiinsa, jossa se tulee nauttimaan ihan tavallisen kotikoiran elämästä, jossa ei rapsutuksista ole pulaa. Onnea Mikalle ja Mikan uudelle perheelle.

20.2.2017
Mika on saapunut tänään omaan kotiin.

12.3.2017
Mika, joka nykyään tunnetaan myös nimellä Miisa, palaa kotia etsiviin ja jatkaa uuden kodin etsintää Suomesta käsin. Miisa on kovin herkkä, ja tulee tarvitsemaan rauhallisen ympäristön, jossa sillä on mahdollisuus tutustua uusiin asioihin kaikessa rauhassa. Miisa ei oikein vielä tiedä, miten se suhtautuisi uusiin asioihin, joita kotikoiran elämässä tulee vastaan päivittäin, ja totuttelu vaatii paljon aikaa ja kärsivällisyyttä niin koiralta kuin omistajaltakin. Miisan jännittäessä uusia asioita odotammekin uudella kodilla olevan kokemusta epävarmoista koirista ja aikaa ja ymmärrystä Miisan kaltaiselle herkälle neidolle.

19.3.2017
Miisalle on päivitetty uusia kuvia kotihoidosta. Kotihoitaja kertoo, että  Miisasta on vaikea saada kuvia, sillä heti tyttöä lähestyttäessä Miisa aloittaa kiemurtelun ja hurmaamisen niin, ettei kamera pysy ollenkaan tytön vauhdissa mukana. Hurmaamisen lisäksi Miisa on kova pussailemaan ja ulkoilemaan.

19.5.2017
Miisaa on lopullinen onni potkaissut, sillä Miisan kotihoitajat tykästyivät tyttöön niin mahdottoman paljon, etteivät voineet kuvitella tytöstä luopumista. Niinpä Miisa onkin vihdoin kotona, ja valmistautuu jo tulevaan kesään perheensä kanssa.

————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mika saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mika on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mikan yhteyshenkilö: Matleena Grönroos

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.