Päivitetty 20.05.2017

Kodin saanut koira: VALENTIA


Syntymäaika: 12/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei steriloitu

 

18.4.2017
Romaniassa, Gradistean kylässä asuva paikallinen eläinsuojelija Luiza Mandru on Kulkureitten pitkäaikainen yhteistyökumppani. Luiza pitää miehensä kanssa talossaan noin 50 koiraa ja 20 kissaa kerrallaan, joista noin puolet ovat aikuisia ja puolet pentuja. Yksi pennuista on suloinen Valentia, jonka Luiza miehineen löysi parin kuukauden ikäisenä pellon laidalle hylättynä. Nyt tämä pikkuinen koiranalku on ehtinyt noin 4 kk ikään ja sen onkin aika päästä ikiomaan kotiin.

Valentia on kiltti ja rauhallinen pentu, joka nauttii saamastaan huomiosta. Ystävällinen Valentia tulee hyvin toimeen niin koirien kuin kissojenkin kanssa ja on luonteeltaan utelias ja avoin. Kaunis pikkuneiti tulee luultavasti aikuisenakin jäämään melko pienikokoiseksi, noin 9-13 kiloiseksi.

25.4.2017
Suloinen Valentia on tänään varattu omaan kotiin.

20.5.2017
Kaunis Valentia saapui tänään ikiomaan kotiinsa, onnellista yhteistä elämää Valentialle ja perheelle!

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Valentia tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Valentia saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Valentia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tuuli Katainen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.