Päivitetty 18.05.2017

Kodin saanut koira: AMELIA


Syntymäaika: 8/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
ei steriloitu

 

 

19.4.2016
Romaniassa syntyy lukematon määrä ei toivottuja pentuja, joiden kohtalo ei yleensä ole kovin valoisa. Tuntemattomasta syystä myös pikkuinen Amelia-tyttö löytyi 5 sisaruksensa kanssa hylättynä Rosiorin kaupungin kadulta. Vaihtoehtona olisi ollut pentueen päätyminen kunnalliselle koiratarhalle. Rosiorin tarha on karu paikka, eikä sovellu millään muota pentukoirien asuinpaikaksi. Niinpä paikallinen eläinsuojelija Cornelia Stan päätti sijoittaa pentueen eläinlääkäriasema OneVetin Cosoban kylässä sijaitsevalle koirasuojalle. Kulkureiden aktiivit vierailivat Cosobassa maaliskuussa 2016 jolloin he tapasivat ensi kerran Amelian sisaruksineen. Yksi pennuista on jo adoptoitu, mutta muiden (Elaine, Evelyn, Jayden, Summer, Amelia) on aika aloittaa kodin etsintä Suomesta osana Kulkurien adoptio-ohjelmaa.

Amelia on luonteeltaan iloinen ja reipas koiralapsi, kuten normaalin pennun kuuluukin. Pentulaumassa se toimii kehitystasonsa mukaisesti. Vieraiden ihmisten Amelia antaa hyvin käsitellä itseään. Amelia on pötkylämallinen ja maaliskuussa se  painoi 9.2kg. Neiti kasvaa tästä vielä. Aikuisena sen odotetaan painavan noin 12-15kg.

24.5.2016
Amelia on vilkas ja iloinen pentu, kun yhdistysemme aktiivit tapasivat sen toukokuussa. Se ei olisi malttanut pysyä sylissä, kun sitä esiteltiin sisarustensa kanssa. Koko sisarusjoukko on ihania normaaleja pentuja. Lisätty kuvia suloiselle töppöjalalle. Sisar Evelyn on adoptoitu Suomeen.

2.4.2017
Pikkuinen Amalia on ollut jo pidempään adoptio-ohjelmassamme, mutta koska se oli niin ujo, se oli hetken poissa sivuilta, jotta se saisi rauhassa kerätä rohkeutta. Niin se on tehnytkin, sillä nyt se on valmis etsimään jälleen omaa kotiaan. Amalia ujostelee jonkin verran edelleen, mutta sen uteliaisuus saa sen tutkimaan reippaasti huonetta, jossa se on. Kun sitä lähestyy,se jää paikalleen ja antaa hienosti rapstutella itseään. Ihmissylissä se menee vähän hämilleen, mutta kun se pääsee takaisin lattialle, se palaa omaksi iloiseksi itsekseen. Amalia on tavallinen koira sanan parhaassa mahdollisessa merkityksessä. Se tulee kuitenkin tarvitsemaan paljon aikaa ja kärsivällisyyttä, jotta se voi kasvaa omaksi itsekseen. 

Amelia on noin 4o senttiä korkea ja painaa noin 12 kiloa. Se ei kasva enää korkeutta.

Lisätty Amelialle tuoreita kuvia.

18.5.2017
Amelia on saanut kodin Saksasta. Onnea matkaasi, kaunotar.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Amelia saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Amelia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Amelian yhteyshenkilö: Maarit Auranen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.