Päivitetty 16.05.2017

Kodin saanut koira: MABEL (nyk. Maija)


Syntymäaika: 2013-2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Cosoba)
steriloitu

3.3.2017

Helmikuun viimeisinä päivinä talvi on kukistumaisillaan Romaniassa ja lämpöasteet nousevat jo päiväsaikaan keväisiin lukemiin. Toisin oli vielä muutama viikko sitten, kun alkuvuosi koetteli Romaniaa ja sen ihmis- ja eläinasukkaita kovalla kädellä. Tuolloin Onevetin Cosoban tarhan työntekijän tehdessä matkaa työpaikalleen -20 asteen pakkasessa, hän ei voinut ohittaa pellon laidassa tärisevää koiraperhettä, emoa viiden pentunsa kanssa. Niinpä työntekijällä oli perhe tuomisinaan Cosobaan päästessään. Valitettavasti pennuista kaksi sairastui parvoon ja ne menehtyivät, mutta pennuista kolme selvisi ja voi erinomaisen hyvin, niistä on kasvanut reippaita ja kauniita koiranalkuja. Pennut löytyvät myös myöhemmin adoptio-ohjelmastamme.

Entäs tämä emä sitten? Mabel. Tapasimme Mabelin kymmenien ja kymmenien muiden koirien joukossa helmikuun lopulla. Mabel erottuu joukosta huomattavan reippaalla, ihmisrakkaalla ja hyvin sosiaalisella käytöksellään. Se tulee iloisesti tervehtimään suoraan vieraitakin ja viihtyy ihmisten lähellä tiiviisti. Mabelista huokuu lempeys, ilo ja ystävällisyys. Voisin kuvitella, että sillä on joskus ollut koti, ja joku ihminen on joskus ollut sille hyvä, niin varauksettomasti ja onnellisesti se käyttäytyy ihmisten lähellä. Luultavimmin Mabel on hylätty kodistaan sen tultua tiineeksi, kuten usein Romaniassa tapana on.

Mabel on arviolta 3-4 vuotias narttukoira, jolla on korkeutta noin 55 cm ja painoa 25-30 kg. Mabel on steriloitu.

Mabel tulee vapaana tarhan sisäpihalla moitteetta toimeen muiden koirien kanssa, niin urosten kuin narttujenkin, pentujen ja aikuisten. Aivan samanikäisen nartun kanssa emme varmuuden vuoski luovuta sitä samaan kotiin. Ihmisiin Mabel ottaa vaivattomasti kontaktia ja se olisi varmasti motivoitavissa herkuilla ja kehuilla mihin vain, niin paljon se tuntuu niistä nauttivan. Se ei tuona tutustumisaikana käytä ääntään lainkaan, joten lähtökohtaisesti koti voisi sijaita missä asuinmuodossa vain. Mabel etsii sitoutunutta, rakastavaa ja moivoitunutta kotia, jossa sille pystytään tarjoamaan tasapainoisen ja onnellisen koiran elämä, riittävästi liikuntaa, aktiviteetteja ja loputtomasti rapsutuksia. Vastineeksi Mabel antaa varmasti ehtymättömän paljon iloa ja hymyä ja reipasta lenkkiseuraa.

 

20.3.2017

Maaliskuun toisella viikolla Kulkurien aktiivit matkustivat jälleen Romaniaan tapaamaan adoptio-ohjelmamme koiria ja valitsemaan sinne uusia tulokkaita. He tapasivat myös Mabelin ja kuulumiset olivat varsin positiivisia.

Mabel on aktiivimme tavatessaan todella iloinen ja touhukas, se tulee reippaasti tutustumaan vieraisiin ja tutkii innokkaasti kuvauspaikkana toimineen huoneen. Aluksi Mabel ei osaa päättää kuka kaikista ihanista ihmisistä olisi kaikista kivoin, joten se hyppii onnellisena ihmisen luota toiselle ja pysähtyy jokaisen kohdalla nauttimaan rapsutuksista kunnes jatkaa seuraavan luokse. Mabelille kaikista tärkeintä onkin ihmisen huomio ja läheisyys. Hellyttävä, aivan ihana, tasapainoinen ja tyytyväisen oloinen ovat adjektiiveja, joilla Mabelia kuvataan. Niin ja sitten vielä tämä lause: “Huomiota saadessaan pyllähtää suloisesti syliin ja jää onnellisena siihen nauttimaan läheisyydestä.” 

Reipas ja sosiaalinen Mabel on hiljattain tavannut myös kissoja ja Mabel jakoi kissojen kanssa sujuvasti herkullisen kissanruoka-annoksen. Kissanruokaa tai muita superherkkuja Mabelin tulisi kyllä välttää, sillä muutaman kilon painon pudotus ei tekisi sille ollenkaan pahaa, mutta näyttää siltä, että Mabel tulisi juttuun myös paitsi muiden koirien, ja ihmisten, myös kissojen kanssa.

Lisätty uusia kuvia.

 

26.3.2017

Mabel on onnellisesti varattu omaan kotiin Suomeen.

16.5.2017

Mabel saapui Suomeen 13.5 ja sai uudeksi nimekseen Maija. Onnellista kotielämää ihana Maija!

 

—————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella.

Mabel saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mabel on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.