Kodin saanut: MILEY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

MILEY

* synt. 7/2013

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

11.1.2013
Romanian pääkaupungissa Bukarestissa toimiva eläinsuojelija Deissima Roxana ylläpitää yksityistä tarhaa Bukaresin ulkopuolella. Tarhalla on kerrallaan 10-15 koiraa, joita sosiaalistetaan ja hoidetaan niin hyvin kuin mahdollista. Tällä tarhalla asuu tämä ihastuttava lehmänkirjava Miley-pentu, joka on pelastettu vilkkaasti liikennöidyn tien varresta.

Aktiivimme vierailivat Romaniassa yhteistyötahojemme luona lokakuussa, tutustuen niin vanhoihin tuttuihin koiriin, kuin uusiin potentiaalisiin kotia etsiviinkin. Roxanan luona vieraillessa he tapasivat huomiota rakastavan Mileyn, jonka töpöhäntä tuntui heiluvan iloisesti taukoamatta. Miley oli niin innoissaan tulevista vierailijoista, että se kiipesi pitkin häkin seinää ylös, kokonaan ilmaan ja tunki päänsä häkin raosta ulos. Sosiaalinen ja leikkisä Miley ottaa hyvin kontaktia ihmiseen, joten siitä voisi olla ainesta myös harrastuskaveriksi.

Töpöhäntäisestä Mileystä kasvaa aikuisena keskikokoinen tai isohko koira.

Miley etsii sitoutunutta loppuelämän kotiaan, jossa koiranhankintaa on harkittu tarkasti. Kotia, jossa se saisi opetella kunnon koirakansalaiselle tärkeitä taitoja rakastettuna perheenjäsenenä.

Miley tullaan luovuttamaan EU-passeineen asianmukaisesti sirutettuna, rokotettuna, loishääädettynä, tautitestattuna. Huomioithan, että edellytämme pennun steriloinnin tapahtuvan kohtuullisen ajan sisällä Suomeen saapumisesta. Yhdistys kuitenkin osallistuu kuluihin kuittia vastaan 25% osuudella.
12.11.2013
Miley on varattu Itävaltaan!

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: