Päivitetty 30.07.2018

Kodin saanut koira: MILOS (Team Mavros)


Syntymäaika: 04-05/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei kastroitu


Perustiedot ja tausta
7.4.2018

Kulkurien yhteistyökumppanin Carmen Mandescun rakenteilla oleva Carpen tarha sijaitsee rauhallisella maaseudulla noin tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tarhan lähistöllä ei ole muita tarhoja tai tahoja, jotka huolehtisivat kodittomista eläimistä ja steriloinneista. Niinpä paikallisten lemmikit lisääntyvät jatkuvasti ja kodittomia koiria löytyy teiden varsilta ja pelloilta runsaasti. Näistä kodittomiksi syntyneistä pennuista vain harva selviää aikuiseksi asti.
Team Mavroksen pennut syntyivät Carpen tarhan lähistöllä sijaitsevalle maatilalle. Pentujen emon omistajalla ei ollut varaa huolehtia pennuista ja niinpä pennut saivat lähteä. Niiden onneksi emon omistaja tiesi lähistölle nousevasta uudesta tarhasta ja niinpä nämä pienokaiset hylättiin vielä rakenteille olevan tarhan tontille.

Althea, Nani, Milos, Thanos, Flavian, Apollo ja Athena ovat kaikki tyypillisiä touhukkaita ja uteliaita pentuja. Ne rakastavat kaiken uuden ihmettelyä ja viettävätkin päivänsä keskenään leikkien ja touhuten. Koko pentue on tottunut rakennustyömaan hälinään ja ne ovat saaneet tarhalla tutustua työmiesten lapsiin ja tontilla asuviin kissoihin.

Milos on pentueen isoin poika. Se vastaanottaa vieraat reippaan iloisesti, pomppien ja häsläten huomiota saadakseen. Ihmisiä se rakastaa eikä jännitä uusiakaan tuttavuuksia vaan käy heti pyytämässä rapsutuksia ja huomiota. Milos osaa herttaisesti rauhoittua ihmisen vierelle saadessaan rapsutuksia. Normaalin nuoren koiran tavoin sillä riittää kuitenkin virtaa ja intoa touhuta ihmisen kanssa vaikka kuinka paljon. Milos vaikuttaa kaikin puolin tasapainoiselta ja kiltiltä nuorukaiselta. Se on asunut tarhalla useamman eri sisaruksensa kanssa ja tullut kaikkien kanssa mainiosti toimeen.

Milos on melko kookas, noin 55 cm ja jo tarhalla lihaksikkaassa kunnossa.

30.7.2018
Milos on viime yönä lentänyt uuteen onnelliseen elämäänsä oman perheensä luokse.

7.7.2018
Lempeän Miloksen pitkä odotus on vihdoin päättynyt, sillä se on varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen. Pian se pääsee vihdoin nauttimaan elämästä rakastettuna perheenjäsenenä.

15.6.2018
Komea Milos odottelee edelleen Carpen tarhalla. Suurin osa sen sisaruksista on kotiutunut Suomeen ja koko pentue on osoittautunut synnynnäisiksi kotikoiriksi. Myös Milos on edelleen luonteeltaan täysi kymppi. Se tervehtii kaikki tutut ja tuntemattomat suurella riemulla innokkaasti pomppien. Välissä se pysähtyy ja ottaa ihmisestä haliotteen aivan kuin peläten että vieras on lähdössä pois. Milos rakastaa ihmisiä ja huomiota kovasti. Myös namit ovat kovasti sen mieleen ja kun tarjoilu loppuu Milos käy omatoimisesti tutkimassa vieraiden maahan lasketut laukut. Se vaikuttaakin hyvin älykkäältä ja sopisi varmasti tulevassa kodissaan harrastuskaveriksi monenlaiseen lajiin. Virtaa ja energiaa Miloksessa riittää kyllä vaikka mihin.

7.4.2018
Milos on toinen jäljellä oleva Mavrosin pentueen jäsen, joka etsii edelleen sitä ikiomaa kotiaan Carpen tarhalla. Muiden sisarustensa tavoin siitä on kasvanut iloinen, reipas ja utelias nuorukainen. Elämä virikkeettömässä häkissä päivästä toiseen käy nopeasti tylsäksi kelle tahansa. Niinpä Milos menee suunniltaan onnesta, kun se saa häkkiinsä ihmisvieraita. Tutut ja tuntemattomat, kaikki ihmiset ovat Miloksen mielestä maailman paras asia. Niinpä se pomppii ja pyytää kaikin mahdollisin tavoin edes hieman huomiota. Milos on äärettömän elämäniloinen nuorukainen, joka viihtyisi varmasti parhaiten aktiivisessa kodissa jossa saisi touhuta ja harrastaa ja osallistua arjen touhuihin. Milos suhtautuu uusiin asioihin reippaan uteliaasti ja sopisikin varmasti monenlaiseen kotiin.

_______________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Milos saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Milos on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.