Päivitetty 23.12.2018

Kodin saanut koira: MINI BOBITA


Syntymäaika: 2015-2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
kastroitu


Perustiedot ja tausta

Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Vuonna 2005 perustettu klinikka on eläinlääkäri-pariskunta Adina ja Dragos Vladutin omistuksessa. Eräs nainen oli pelastanut Bobitan kadulta turvaan ja antanut sen toiselle naiselle hoidettavaksi, joka kuitenkin oli hylännyt pikkuisen uudelleen kadulle. Adina oli luvannut ottaa Mini Bobitan Cosobaan, jossa se on asunut jo noin 1,5 vuotta.

Komea Bobita on vieraiden suhteen varautunut ja tarhalle saapuvia vieraita se ei mene omatoimisesti moikkaamaan.  Vieraiden ihmisten lähellä Bobita on jännityksestä huolimatta hyvin rento. Herttainen Bobita tykkää erityisesti tarhan miestyöntekijästä. Toisten koirien kanssa Bobita tulee loistavasti toimeen ja sen mielipuuhaa onkin touhuta ja leikkiä muiden koirien kanssa tarhan pihassa. Bobita tulee myös hienosti toimeen kissojen kanssa.

Bobita tulee tarvitsemaan tulevassa kodissaan positiivisia kokemuksia vieraista ihmisistä, jotta se saa enemmän itseluottamusta ihmisten kohtaamiseen. Tulevassa kodissa voisi hyvinkin asua jo valmiiksi Bobitalle koirakaveri.

Adina kuvailee Bobitan olevan “topakka mies”.

Mini Bobita on arviolta noin 4-5 kg painava ja säkäkorkeutta sillä on noin 30 cm.

Bobitaa ei pienen kokonsa  ja vieraita ihmisiä kohdistuvan epävarmuuden vuoksi luovuteta perheeseen, jossa on pieniä lapsia.

23.12.2018
Mini Bobita lensi Suomeen omaan kotiin 19.12.2018.

04.12.2018
Ihana Bobita on varattu omaan kotiin Suomeen! Onnea Bobitalle ja sen tulevalle perheelle <3

18.11.2018
Bobitasta ei oteta tällä hetkellä enempää kyselyitä vastaan. Kiitos valtavasti kaikille kotiehdokkaille!

05.11.2018
Herttainen Bobita viihtyy tarhalla loistavasti Adinan sylissä ja sylissä pikkuinen herra ottaa mielellään vastaan myös vieraiden ihmisten rapsutukset. Tarhalla pihassa Bobita menee mielummin omia menojaan hajujen perässä, eikä se niinkään ole kiinnostunut vieraista tai muista koirista. Mini-Bobita etsii edelleen rauhallista ja osaavaa kotia, joka ymmärtää epävarman koiran käytöstä.

03.08.2018
Yleensä Mini-Bobita liikkuu muiden koirien mukana pihalla vapaana, mutta ilman ollessa kuuma se hakeutuu mielellään sisätiloihin vilvoittelemaan. Herra antaa myös vieraiden rapsuttaa itseään tapaamisen yhteydessä. Bobita melko hassu tapaus, joka osaa katsellaan kertoa hyvin mielipiteensä epämieluisasta tilanteesta, kuten videolla näkyvästä rokotuksesta. Bobita etsii edelleen rauhallista ja osaavaa kotia.

21.06.2018
Mini-Bobita on lisätty Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mini Bobita saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mini Bobita on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mini Bobitan yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.