Kodin saanut: MIRA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

MIRA

* n. 2-3 v

* naaras (steriloitu)

* Suomessa.

Mira on entinen kotikissa, joka oli tuotu Tallinnassa ruokakaupan eteen pikkupentunsa kanssa, odottivat ja pyysivät ruokaa, kunnes joku korjasi pikkuperheen talteen. Poikanen sai kodin Virosta ja Mira saapui Suomeen kotihoitoon 6.4. omaa kotia etsimään.

Mira on erittäin kaunis pienikokoinen kissa, turkki on pehmeä ja olemus muutenkin jopa pentumainen. Mira antaa ottaa helposti syliin, mutta ei niinkään kauan viihdy sylissä. Mira tuntuu nauttivan eniten kun saa kieriskellä matolla ja tykkää kun sitä rapsutetaan. Alle kouluikäiset lapset on käyneet rapsuttamassa ja eipä niitäkään kisu pelännyt erityisesti, suhtautuu samalla tavalla kuin aikuisiin, mutta ei mene niin helposti lasten lähelle, viisas kissa : )

Mira on tosi utelias ja haluaa tutkia jokaisen nurkan. Toisaalta rauhallinen ja tuntuu, ettei pelkää mitään, tutkii paikkoja kuin kuningatar. Hoitokodin uusi koira ja kissatuttavuus eivät aiheuta suuria tunteita, koiriin Mira on jo Virossa tutustunutkin. Ruoka ei vielä kovasti maistu uudessa paikassa, mutta matolääke menee hienosti kerman kanssa ruiskulla suuhun, tuntuu että on tottunut.

Kotihoitajan arvio näin lyhyen tutustumisen päätteeksi on, että Mira on erittäin hyvä luonne ja sopeutuu nopeasti uusiin oloihin. Mira sopinee parhaiten rauhalliseen kotiin, jossa saa olla vain hemmoteltuna prinsessana, ihana pikku pakkaus : )

12.4.13: Miraa on alkaneet leikit ja lelut kiinnostaa ja kisut on vuorotellen innostuneet juoksemaan toistensa perässä ja leikkivätkin jo aktiivisesti. Itsenäisestikin Mira osaa kyllä touhuta ja tulee välillä pyytämään ihmiseltä vain rapsutuksia. Jos koiranpentu työntyy peleihin mukaan varastamaan kissojen leluja, ei Mira ole siitä mielissään, vaan nostaa karvojaan häirikölle, mutta muuten ei koirasta välitä. Mira on edelleen pieniruokainen ja syö useamman kerran päivässä pieniä annoksia. Lämpöä Mira rakastaa ja viihtyi aluksi erityisesti vessan lattialämmityksen tai patteri päällä, mutta nyt on löytänyt hyvän paikan hoitajan kainalosta, eikä siitä meinaa saada sitten millään hereille. Miran ikää arvioitiin ja se voisi olla max 3 vuotta, pari vuotta voisi olla aika lähellä. Mira viihtyy kotona jaloissa pyörimässä niin, että liian kiireisessä perheessä tämmöinen minikokoinen kisu jäisi varmasti helposti jalkoihin.

Mira sai oman kodin poikakissan kaverina Helsingistä toukokuussa 2013.

Varaajana toimi Tiia.

Kuulumisia omasta kodista 7.5.2013: Nämä ensimmäiset päivät meillä on mennyt tosi kivasti. Mira on hirmu reipas tyttö ja kotiin saavuttuamme tämä lähtikin jo heti tosi reippaasti tutkimaan paikkoja ja puskemaan joka nurkkaa omakseen. Vaikka hoitokodista sanottiin, että Mira ei siellä ainakaan tykännyt nukkua sängyssä, niin täällä Mira on kyllä heti löytänyt paikkansa tuolta vällyjen välistä, kainalosta kehräämästä. Oman vanhan kissani kanssa tutustuminen on vielä aika alku vaiheissa. Miraa taitaa hiukan jännittää aika suuri kokoinen kollini ja tämän vähän reippaammat leikkimis yritykset, jolloin Mira kyllä ilmoittaa sähisemällä ja tassua ilmaan nostamalla, että pysyppäs vähän kauempana. Kuitenkaan mitään sen pahempia välien selvittelyjä näillä kahdella ei ole onneksi ollut.

Mira on tosi pieni ruokainen, niinkuin jo minulle olikin ilmoitettu. Märkä ruoka ei varsinkaan tunnu kauheasti maistuvan, mutta kuivaraksut näyttää kelpaavan hyvin. Vati löytyi heti ja muutenkin Mira on ollut tosi hyvä käytöksinen. Leikkisä ja pentumainen tyttöhän tuo on ja kaikki tuntuu kiinnostavan. Ovikellonkin soidessa Mira on ensimmäisenä ovella vastassa tervehtimässä. Siis todella yllättävän reipas ja tuttavallinen kissa!

Olen aivan älyttömän onnellinen, että Mira löysi tiensä minun kotiini! Eiköhän nuo kissatkin tästä pikku hiljaan ala toisiinsa tottumaan ja löytämään sen yhteisen sävelen leikeissänsä.

Kuvat näkyvät isompina klikkaamalla.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: