Päivitetty 18.03.2015

Kodin saanut koira: MOCA


01/15

01/15

MOCA

* noin 3-vuotias

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

26.1.2014

Romanian kaduilla elää lukuisia kodittomia koiria. Maassa suhtautuminen eläimiin on  täysin erilainen kuin meillä Suomessa. Suurin osa paikallisesta väestöstä suhtautuu katukoiriin välinpitämättömästi, iso osa myös vihamielisesti. Kadulla eläneelle, hieman welsh corgia muistuttavalle Mocalle kävi kerran tuuri, kun se löysi näiden ihmisten joukosta naisen, joka halusi tarjota sille kodin. Moca sai elää vuoden kotikoirana, turvassa kadun vaaroilta. Toisinaan elämä kuitenkin koettelee meitä ja näin kävi valitettavasti myös Mocan omistajalle kuin Mocallekin. Mocan löytäneen naisen mies nimittäin kuoli, minkä seurauksena hän sairastui pahaan masennukseen. Mocasta nainen ei enää pysty huolehtimaan ja on ilmoittanut, että koira lopetetaan, ellei se löydä uutta kotia. Moca asuu vielä toistaiseksi omistajansa luona, mutta naisen ystävä yrittää järjestää sille hoitopaikkaa Romaniasta. Paikallinen eläinsuojelija Una Maria tarvitsi apua Mocan kodinetsinnässä ja niinpä neiti päätyi Kulkureiden adoptio-ohjelmaan.

Moca on luonteeltaan mutkaton koira, joka tulee todennäköisesti sopeutumaan monenlaiseen kotiin. Se on iloinen ja kuuliainen omistajaansa kohtaan. Moca on erittäin sosiaalinen ihmisten seurassa ja tulee hyvin toimeen kaikenlaisten koirien ja kissojen kanssa. Moca on noin 35 cm korkea ja painoa sillä on 7-8 kg verran.

18.3.2015
Herttainen Moca lensi viime viikonloppuna omaan kotiinsa Suomeen.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran  käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Moca saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Moca on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, kotiutuvan koiran omistajan oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.