Kodin saanut koira: MOLLA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Molla pentuineenMOLLA

* n. 3-4v

* Narttu

* steriloidaan

* Romaniassa

 

 

 

17.5.2015
Kulkureiden toinen pääyhteistyökumppani Romaniassa on Anda ja Alina Murgun ylläpitämä yhdistys Asociatia Suflete Dragi (Kind Souls). Heidän hoivissaan elää ympärivuotisesti noin 200 koiraa. Yksi Murgujen suojateista on tämä lempeä äitikoira, joka löydettiin maaliskuun 2015 alussa pentujensa kanssa vilkkan kehätien varrelta. Se on onnekas, sillä se on päässyt turvaan Sintestin uudelle tarhalle, jonka rakentamista myös Kulkurit ovat olleet mukana tukemassa.

Molla on keskikokoinen ja painaa noin 20-25 kg. Se on hyvin sosiaalinen ja pitää kovasti ihmisistä. Se hakeutuu ihmisen läheisyyteen heti, jos vain siihen on mahdollisuus ja tulee pentujenkin luota hakemaan huomiota. Molla vaikuttaa kaikin puolin hyvin tasapainoiselta koiralta, joka voisi sopeutua monenlaiseen kotiin. Se vaikuttaa rauhalliselta ja hyvähermoiselta koiralta, joka ei pienestä hätkähdä. Lisäksi se jaksaa olla hyväntuulinen tarhaolosuhteista huolimatta. Missä on tämän sympaattisen ja ihanan mammakoiran koti?

19.7.2015
Kulkureiden aktiivit tapasivat Molla heinäkuun matkallaan Romaniassa. He kuvasivat sitä sanoin supersosiaalinen pusuttelija! Se hakeutuu ihmisen seuraan kohteliaasti turhia säntäilemättä ja on luonteeltaan erittäin hurmaava. Kuvia lisätty. Molla vasen takajalka näyttää hieman oudolta ja se tutkitaan sitä varten eläinlääkärillä.

17.9.2015
Molla on onnellisesti varattu Ranskaan.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Molla saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Molla on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Johanna Kotiaholle

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: