Päivitetty 20.05.2015

Kodin saanut koira: HOPEFUL (nyk.Nana)


Kaunis Hopeful 1/2015

Kaunis Hopeful 1/2015

HOPEFUL

* narttu

* noin 4-5v

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

13.1.2015
Hopeful oli joutunut Oltenitan kunnalliselle tarhalle. Näistä paikoista koirat eivät yleensä pääse enää pois vaan ne brutaalisesti tapetaan. Sen takia näitä kunnallisia tarhoja kutsutaan myöskin tappotarhoiksi.

Joskus jotakin koiraa voi kuitenkin onni potkaista ja sille avautuu mahdollisuus jatkamaan elämää, paikallisten eläinsuojelijoiden ansiosta. Näiden eläinsuojelijoiden tarhoilla nämä onnekkaat sitten odottavat, että mahdollisesti pääsevät omaan kotiin, jonnekin.

Nämä koirat eivät kuitenkaan pääse kunnallisilta tarhoilta ilman että ne niin sanotusti steriloidaan tai kastroidaan. Tässä vaiheessa voi käyttää sanoja niin sanotusti.

Hopefulinkin kohdalla kunnallisen tarhan sterilointi johti siihen, että tyttö joutuu toisen kerran leikkauspöydälle, korjauttamaan kunnallisen tarhan tekemää tuhoa.

On vaikea uskoa mitä kaikkea myös Hopeful on joutunut käymään läpi, kun tapaa tämän ystävällisen ja lempeän koiran. Hopeful ei arkaile ihmisiä ja tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Rauhallisuus ja leikkisyys ovat kaksi ominaisuutta mitä Hopefulista löytyy. Ja Hopeful saa ne kaksi ominaisuutta toimimaan loistavasti yhdessä.

Hopeful on nyt eläinsuojelija Anda Murgun luona Frumusanissa ja odottaa siellä sitä omaa kotiaan, missä saa olla kotikoirana ja nauttia perheenjäsenenä olemisesta. Nauttia omasta perheestään, joka huolehtii niin Hopefulin fyysisestä kuin henkisestä hyvinvoinnista. Hopefulista saa ystävällisen, lempeän ja lojaalin ystävän.

Hopeful on noin 40-45cm korkea ja painaa noin 15kg.

16.2.2015
Mahtava päätös päivälle, Hopeful varattiin siihen ikiomaan Kotiin !!

14.3.2015
Tänään koitti Hopefulille uuden elämän alku, tyttö saapui kotiin <3

20.5.2015
Nanan perheeltä tuli ihania kotikuulumisia, kiitoksia ja ihanaa jatkoa teille !

“Kaksi kk sitten luokseni tuli arka koira joka on näiden kahden kk aikana tullut hienosti ”ulos kuorestaan”.
Nana on osoittautunut aivan ihanaksi tytöksi jolla on paljon hienoja ominaisuuksia, Nana on kiltti, rauhallinen ja leikkisä sillon kun sille päälle sattuu, Nanan ehdoton suosikki leikkimuoto on tulla hyppimään vasten jalkoja niin että Nanaa saa kävelyttää takajaloilla, ja hyppiikin useasti monet kerrat peräkkäin vasten että pääsee ”kävelemään” 🙂

Nana on hellyydenkipeä ja tuleekin lähes poikkeuksetta aina viereen tai jalkoihin ja nukkuu yönsäkin sängyssä viekussa. Nana on kotia kohtaan suojeleva ja haukkuu silloin tällöin postimiehelle ja muille rappukäytävän äänille, mutta ei ongelmaksi asti, Nana on myös hienosti pystynyt vähentämään haukkumista.

Kun ollaan ystävillä ja sukulaisilla käyty kylässä, Nana on aluksi varovainen ja haluaa rauhassa haistella että ketäs nämä uudet ihmiset on mutta hetken tutustumisen jälkeen onkin jo melkein kuin kotonaan. Nana on hurmannut kaikki ystäväni kiltteydellään ja rauhallisuudellaan ja varsinkin iäkäs isoäitini ihastui Nanaan samantein.

Nana tykkää käydä pitkillä lenkeillä joiden jälkeen on kuitenkin aika väsynyt ja tykkää lepäillä vieressä. Varsinkin Nanan huomattava luottamus minua kohtaan on ihana nähdä, alun joistain vaikeuksista selvittyämme (Rappukäytävä,vieraat ihmiset, kova haukkuherkkyys kotona ollessa) on ollut ihana huomata kuinka Nana täydentää olemassaolollaan tätä kotitaloutta. Enkä voisi olla onnellisempi päätöksestäni adoptoida Nana.

Kiitos vielä kertaalleen kun toitte näin hienon ja rakkaan
koiran elämääni! 🙂

T. Roosa Lahtinen”

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hopeful saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hopeful on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Mia Takolanderille

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.