Päivitetty 23.11.2021

Kotia etsivä koira: MUMMULI


Syntymäaika: 2009
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
28.10.2021
Carpen tarha, lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka on rahoitettu pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran ja kissan tarha, joista pitää huolta tarhalla asuva romanialainen pariskunta. Tarhalla eläimille pyritään järjestämään mahdollisimman hyvät elinolot niiden odottaessa kodin löytymistä tai vaikka kotia ei löytyisikään. Tarhan yhteinen rakennusprojekti alkoi toukokuussa 2016 ja jatkui kolme vuotta päättyen elokuussa 2019. Kulkurien ja Carmenin yhteistyö jatkuu eri muodoissaan muun muassa valistustyön sekä sterilointityön merkeissä. Carmen jatkaa muiden tukijoidensa kanssa tarhan varustamista ja tällä hetkellä on ajankohtaista sähköjen saaminen tarhalle.

Mummuli on tullut Carpen tarhalle keväällä 2021, kun hänet omistanut mies kuoli. Miehellä oli yhteensä 7 koiraa, joista kaksi Carmen otti hoiviinsa tarhalle. Mummuli on hyvin rauhallinen, lempeän oloinen ja sympaattinen mummokoira, jonka surumielinen katse tuntuu sydämessä asti.

Mummuli ottaa mielellään nameja vierailta, jotka tervehtivät koiraa häkin ulkopuolelta. Kun vieraat menevät häkkiin, Mummuli piiloutuu koppiin eikä namitkaan enää maistu, mutta vieraiden poistuttua Mummuli tulee rohkeasti uudelleen hakemaan nameja aidan läpi. Myöhemmin uudella yrityksellä Mummuli uskaltautuu ottamaan nameja myös häkissä olevalta vieraalta ja jää ihmisen luokse. Mummuli vaikuttaa kovin varovaiselta ja tottumattomalta, vaikka yrittää kuitenkin olla rohkea. Mummuli haukkuu, kun muut koirat viereisissä häkeissä haukkuvat.

Mummulille etsitään rauhallista aikuiskotia, jossa hän voisi viettää leppoisia eläkepäiviä rakastettuna kotikoirana. Mummuli elää tällä hetkellä yksin häkissään tarhalla ja tulisi varmasti hyvin toimeen myös ainoana koirana, jolloin saisi myös oman ihmisen jakamattoman huomion. Mummulille kaikki tulee olemaan tulevassa kodissa aivan uutta, joten hän tarvitsee paljon aikaa ja kärsivällisyyttä ihmiseltään kotiutuessaan.

Herttainen Mummuli on saanut Suomesta kummin, joka Mummulin kodinsaantia edistääkseen on tarjoutunut osallistumaan Mummulin tuleviin hammashuolto-kuluihin 400 eurolla. Mummulin hampaat ovat nimittäin huonossa kunnossa ja reissu hammaslääkäriin on varmasti tiedossa.

Mummuli on arviolta kooltaan n. 50cm ja painaa n. 18kg. Mummuli on aika laihassa kunnossa ja kaipaisi lisää painoa.

Päivitykset
28.10.2021
Mummuli on lisätty Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. 

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mummuli saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mummuli on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nancy Tahlfeldt

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa